Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin FETÖ'nün gerçek yüzünü göreceğine inanıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta müslüman toplumun temsilcilerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin FETÖ'nün gerçek yüzünü göreceğine inanıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin FETÖ'nün gerçek yüzünü göreceğine inanıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'ABD'nin FETÖ ve diğer terör örgütlerinin gerçek yüzünü göreceğine inanıyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Türk-Amerikan ve Amerikalı Müslüman toplumun temsilcilerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Burada yaşadığı toplumla entegre olmuş Türk vatandaşlarımız bizim için kazançtır. Uyum içinde yaşamanın ötesinde sosyal hayata aktif katılımınız önemlidir.

Dünyanın dört bir ucunda 6 milyon vatandaşımız var. Vatandaşlarımız için asimilasyona karşı ama entegrasyondan yana politika izliyoruz.

Üç beş salon teröristine bu güzel toplantımızı feda etmeyelim.

FETÖ'ye bağlı şirketler, okullar hala ABD'de faaliyet gösteriyor. Kara para aklama işini bu yolla yapıyorlar. Bunu ABD'ye belgeleriyle anlattık. ABD'nin FETÖ ve diğer terör örgütlerinin gerçek yüzünü göreceğine inanıyoruz. 15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerinin hesabını hukuk içinde soracağız.

ABD'de terör örgütleri adına faaliyet gösteren kişi ve kurumların gerçek yüzünü gösterebildiğimiz ölçüde başarılı olacağımız açıktır.

Myanmar'da bir katliam var. Arakanlı Müslümanlar katlediliyor. Bir milyona yakın Arakanlı adeta bir soykırım karşısında Bangladeş'e geçmenin gayretinde. Bakın biz hiçbir zaman, 'Rohingyalı Müslümanları Budistler öldürdü.' diye bir ifade kullanmadık. Katliamı Budistler yapıyor ama biz bunu kullanmadık. Şimdi buradan Budistleri dünyada bu kadar şirin gösteren kişilere sesleniyorum, insancıl olduklarını söyleyenlere sesleniyorum. Peki 'İslami terör' ifadesini siz hangi hakla söylüyorsunuz.

DEAŞ'ın İslam ile bir bağlantısı yoktur, o bir terör örgütüdür. DEAŞ'a karşı silahlı kuvvetlerimiz operasyon yürüttü. 3 bine yakın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik.

ABD keşke Rakka operasyonunda YPG ile işbirliği yerine TSK ve ÖSO ile birlikt çalışsaydı ve terörü oradan kazıyıp atsaydık.

Bugüne kadar hiç Hıristiyan terörü, Yahudi terörü, Budist terörü ya da ateist terörü diye bir şey işittiniz mi? Myanmar'da katledilen Müslümanlarla ilgili böyle bir tanım duydunuz mu?

Bir Müslümanın içinde yaşadığı topluma kendisini benimsetmek için özel bir şeye yapmasına gerek yoktur. Tek yapmamız gereken kendimiz olmaktır.

İslam ve Mülümanlık kimliğine ABD tarihinden koparmaya çalışanlara en güzel cevabı asil duruşunuzla sizler vereceksiniz.

Bugün Kızılay'ımız Meksika'da. Depremden dolayı tüm yardım ekiplerimizle oradayız. Bizde ayrım yok. Felaket nerede varsa yardım için orada varız.

Myanmar'da Arakanlı Müslümanların topraklarından kazınmaya çalışılması insanlık suçudur. Acil önlem alınmazda Bosna'da yaşananların benzerinin yaşanması an meselesidir.

Bize asıl üzüntü eren, Arakanlı Müslümanlar konusunda İslam dünyasının gösterdiği duyarsızlıktır.

Önce aramızdaki mezhepçilik fitnesini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bizim tek dinimiz var. O da İslam'dır. Yaşadığımız krizler, İslam dünyasının yeni bir uyanış ihtiyacını gösteriyor.