Çatak Protokolü Kan Bağışı Yaptı

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Asım Akgül, eşi ve ilçe protokolüyle Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Akgül, eşi Demet Akgül, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Okan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur ve kurum amirleri ile Kızılay'ın Hükümet Konağı karşısında bulunan gezici kan bağışı aracını ziyaret etti.

Akgül ve beraberindekiler, Kızılay'ın kampanyasına katılarak, kan bağışında bulundu.

Kan bağışının iki türlü faydası olduğunu dile getiren Akgül, 'Birincisi, kan veren kişinin vücudunda verilen kanın yerine anında genç hücrelerin dolaşıma katılması ve kişinin daha dinç olması ile kalp krizi riskinin azalmasıdır. İkincisi ise kan ihtiyacı olan kişilerin Kızılay'ın yardımıyla anında kan bulabilmesidir.' dedi.

Akgül, her yıl binlerce insanın kaza ve hastalık sonucu kana ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

'Kana kimin ne zaman ihtiyacının olacağını bilemezsiniz. O yüzden kan verebilecek durumda olan herkesin kan bağışında bulunması birer insanlık görevidir. Kan bağışına katkıda bulunan vatandaşlarımıza, Türk Kızılay'ına ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Sağlıklı yaşamlar.'

Kaynak: AA