Ayrancılar'daki TOKİ Konutları İnşaatı

Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar İnönü Mahallesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımına başlanan 315 konut ve 8 işyerinin inşaatının devam ettiği bildirildi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yaptığı yazılı açıklamada, Torbalı'nın büyük bir güç aldığını, ilçede ev edinme, yaşama ya da iş kurma talebinin oldukça fazla olduğunu belirtti.

TOKİ için yaptırdıkları anket verilerine göre vatandaşların Torbalı'da yatırım yapmak ya da oturmak amacıyla ev edinmek istediğini bildiren Görmez, şunları kaydetti:

'Son üç yılda 45 bin dolayında nüfusumuz arttı. Her ay yeni bir mahallemiz oluyor. İZBAN bu anlamda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. İlçede yaşam kalitesi arttıkça, ulaşılabilirlik, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlerde de önemli artışlar olunca Torbalı çekim merkezi oldu.

Şu anda özellikle konut sektörü ilçemizin büyüme lokomotifi oldu. Tarımsal üretimde, ihracatta, sanayide de Türkiye’de ilk 5 ille yarışacak potansiyele ulaştık. Torbalı’nın önü açık. Burada gelecek var. Yatırımcılara da belediye olarak her türlü desteği kolaylığı sağlıyoruz. Bu başarı hikayesinde her Torbalılının payı bulunuyor. TOKİ'nin 2. Etap Torbalı konutları içinde görüşmelerimiz yoğun biçimde devam ediyor.'

Ayrancılar İnönü Mahallesi'ndeki 315 konut ve 8 işyerinin inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi için 22 Mayıs'ta ihale yapılmıştı.

Yapılan konutların 156'sı 2+1, 159'u ise 3+1 şeklinde inşa ediliyor.

Kaynak: AA