ABD-Özbekistan İş Forumu

Ortak projelerin hayata geçirilmesine ilişkin 2,6 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.

ABD ve Özbekistan arasında, petrol-gaz, kimya, makinecilik ve elektronik sanayi alanlarında ortak projelerin hayata geçirilmesini öngören 2,6 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, ABD-Özbekistan İş Forumu, New York'ta gerçekleştirildi.

ABD-Özbekistan Ticaret Odası tarafından organize edilen foruma, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile aralarında General Electric, Honeywell, Coca-Cola, Boeing, City Group ve Visa gibi şirketlerin de bulunduğu 100'den fazla Amerikan şirketi katıldı.

İki ülke arasında işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi, yatırım hacminin arttırılması, ülkede olumlu iş ve yatırım ortamının oluşturulması ve çeşitli alanlarda ortak yatırım projelerinin hayata geçirilmesinin ele alındığı forumda, ABD'li iş adamlarına Özbekistan'daki maliye, bankacılık ve döviz sektöründe gerçekleştirilmekte olan reformlar, ülkedeki yatırım imkanları ve yabancı yatırımcılara tanınan imtiyazlar hakkında bilgi verildi.

Forumun ardından General Electric ve Honeywell şirketleri ile petrol-gaz ve petrol-kimya, CNH Industrial, John Deere ve Caterpillar şirketleri ile makinecilik, OSI Systems ve Lutron şirketleri ile elektroteknik alanlarında ortak projelerin hayata geçirilmesini öngören 2,6 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.
Kaynak: AA