Vali Karaoğlu'nun 'Gaziler Günü' Yemeği

Antalya Valisi Karaloğlu: 'Bütün bu toprakları vatan tutabilmek için gazi ruhuna, şehitlik ruhuna ihtiyacımız var'.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 'Bütün bu toprakları vatan tutabilmek için gazi ruhuna, şehitlik ruhuna ihtiyacımız var.' dedi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun ev sahipliğinde, Antalya Askeri Gazinosunda gaziler onuruna yemek verildi.

Yemeğe, 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer ile gaziler ve aileleri katıldı.

Yemekte konuşan Vali Karaloğlu, Toprakların kolay vatan olmadığını ve Türk milletinin toprakları uğruna ağır bedeller ödediğini kaydederek şöyle devam etti:

'Yakın dönemlerde yaşananlara bakın, oynanan oyunlara bakın. Bize silah ambargosu koyanlarla, silah satmayanların terör örgütlerine nasıl tırlar dolusu silahlar verdiğini iyi görün. Eğer bunu göremezsek, oynanan oyunları göremezsek ve buna karşı birliğimizi, beraberliğimizi ve milletimizi koruyamazsak, bu topraklarda başımıza çok çorap örerler.

Büyük bir devletiz ve güçlü bir ordumuz var. Bunları muhafıza ettiğimiz sürece, bizim onların bütün oyunlarını boşa çıkaracak gücümüz, aklımız, birlik ve beraberliğimiz var diye düşünüyorum. Onun için bütün bu toprakları vatan tutabilmek için gazi ruhuna şehitlik ruhuna ihtiyacımız var. Bu duygularla şehitlerimize ve ahirete göçen gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, aramızda olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.'
Kaynak: AA