Sivrihisar'ın Kurtuluşunun 96. Yılı

Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılı törenle kutlandı.

Kurtuluş günü dolayısıyla Hükümet Konağı düzenelenen kutlama programı, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, törende yaptığı konuşmada, ilçe halkının milli mücadelenin her safhasında kadını, erkeği, yaşlısı, genciyle maddi ve manevi yardımını esirgemediğini, bilfiil savaşa katıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bu nedenle Sivrihisar'ın tarihte çok onurlu ve saygın bir yeri bulunmaktadır. Bu anlamlı günde birliğimiz ve beraberliğimizi bir kez daha göstermek, bugünleri bizlere bahşeden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygıyla anmak ve bizden sonraki nesillere çocuklarımıza bugünün önemini anlatmak için bir aradayız. 96 yıl önce bugün Yunan ordusu tarafından kuşatılan ilçemizi işgalden temizleyen şanlı Türk askerlerimizle, ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. Sivrihisar işgale boyun eğmemiş, özgürlük için ölmeyi yeğlemiş vatanı, milleti, bayrağı için gerektiğinde canını,gerektiğinde malım feda eden kahramanlar diyarıdır. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin ve milletin aziz evlatlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Sivrihisar'ın bir evladı olarak bizlere böylesine güzel bir memleket hediye eden kahraman ordumuzu, dedelerimizi, ninelerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.'

Kaymakam Erdinç Yılmaz da 'Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Sivrihisar'ımızın kurtuluşu kutlu olsun.' dedi.

Törene, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Albay Sadık Albayrak ile diğer ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kaynak: AA