Samsun'dan Kısa Kısa

Sağlıklı Kentler Birliğinin her yıl her yıl düzenlediği Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri 2017 yılı yarışmasında Samsun Büyükşehir Belediyesi, 'Sağlıklı çevre' kategorisinde 'Samsun sahilleri mavi bayrakla dalgalanıyor' projesi ile birinci oldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 35 üye belediyenin 103 projeyle başvurduğu yarışmada jüri, büyükşehir belediyelerinden sosyal sorumluluk kategorisinden 11, sağlıklı şehir planlaması kategorisinden 6, sağlıklı yaşam kategorisinden 9, sağlıklı çevre kategorisinden de 13 projeyi değerlendirdi.

Yarışmada büyükşehir i̇lçe belediyeleri de sosyal sorumluluk kategorisinden 17, sağlıklı şehir planlaması kategorisinden 12, sağlıklı yaşam kategorisinden 10 ve sağlıklı çevre kategorisinden 17 proje ile değerlendirmeye alındı.

Yarışmada Samsun Büyükşehir Belediyesi, 'Sağlıklı çevre' kategorisinde 'Samsun sahilleri mavi bayrakla dalgalanıyor' projesi ile birinciliğe layık görüldü.

- Tramvay OMÜ içinde faaliyete girecek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılarak inşaatına başlanılan hafif raylı sistem Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) hattında incelemelerde bulundu.

Yılmaz, mevcut sisteme 7 kilometre ilave ile üniversite içindeki okullar, hizmet binaları ve yurtlara kadar gidecek olan hatta çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Öğrencileri, öğretim görevlilerini, personeli, buradaki hastanelerden hizmet alacak hastaları ve yakınlarını modern ulaşım sistemiyle buluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, 'İnşallah bu projeyi bitirdiğimizde Tekkeköy'de oturan bir vatandaşımız, oradan bineceği tramvayla üniversiteye kadar gelme rahatlığına kavuşacak. Projeyi 2018 yılının son aylarında bitirip halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.' dedi.

- Havza ve Asarcık'ta ulaşım sorunları

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, Havza ve Asarcık'ta ulaşım aktörleri ile buluştu.

Toplantılara belediye şube müdürleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kooperatifler ile derneklerin başkan ve üyeleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım, Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Kadir Gürkan ve şube müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda ilçe ve çevresinde vatandaşlara toplu taşımacılık ve ulaşım hizmeti veren aktörlerin sorun ve önerileri dinlendi.

Halka toplu taşımacılık hizmeti veren aktörlerin ziyaret edildiğini aktaran Gürkan, 'Genel olarak gittiğimiz ilçelerde kamu kurumları ve ulaşım aktörlerinin sorun ve önerilerini dinledik. Yapacağımız çalışmalar ile bu sorunları uzun vadeli kalıcı olacak şekilde çözümlemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.' dedi.

Kaynak: AA