Polis, Gazileri Unutmadı

Emniyet Genel Müdürlüğünce '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla gazi emniyet teşkilatı mensupları onuruna akşam yemeği verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, '19 Eylül Gaziler Günü' dolayısıyla gazi emniyet teşkilatı mensupları onuruna akşam yemeği verdi.

Dikmen'deki Polis Moral Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yemeğe, gazi polisler ve ailelerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, eşi Gülhan Altınok, genel müdür yardımcıları, bazı daire başkanları ve emniyet teşkilatı personeli katıldı.

Yemek öncesinde şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Altınok, burada yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının, bir taraftan şehit ve gaziler verirken diğer taraftan bu acıyı yüreğine basıp tekrar mücadeleye giren bir teşkilat olduğunu söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında emniyet personelinin tereddüt etmeden darbecilere karşı mücadele verdiğini anımsatan Altınok, şunları söyledi:

'Silahını alan, 7.65'ini, 9 milimetresini alan, elinde kaleşi olan, elinde başka neyi varsa bunları alan arkadaşlarımız, hiçbir şeyden çekinmedi ve çıktılar bu arkadaşlarımız, bu memleketin namusu için, bu memleketin şerefi için şerefsizlerin bu memlekette namusumuza dokunmaması için birilerinin tetikçiliğini yapan, birilerinin uşaklığını yapan şerefsizlerin ve alçaklara karşı bu memleketteki namusu ve şerefi koruyabilme adına, dinimiz ve diyanetimiz adına mücadele etti.'

Altınok, İstanbul Gaziosmanpaşa'da dün uyuşturucu bağımlısının, 22 yaşında bir polisi şehit ettiğini, bugün de Niğde'de bir özel harekat eğitmeninin öğrencilere helikopterden indirme hareketlerini gösterirken şehit olduğunu anımsattı.

Güçlerini, millete hizmet etmekten aldıklarını vurgulayan Altınok, emniyet teşkilatının gaziler ile şehitlerin onurunu ve şerefini taşıdığı için güçlü olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından Altınok ve öteki ilgililer gazilere hediye verdi.
Kaynak: AA