OMÜ'de Biniş Giyme Töreni

Yeni atanan ve bir üst unvana terfi eden 133 akademik personel, törenle binişlerini giydi OMÜ Rektörü Prof. Dr. Bilgiç: 'Üniversiteler, bilginin aklın eleştirel süzgecinden geçerek üretildiği ve öğretildiği kurumlardır. Bunun da en önemli temsilcileri siz akademisyenlersiniz. Bunun değerini bilmek ve farkında olmak mecburiyetimizi asla ihmal etmememiz gerekiyor'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) yeni atanan ve bir üst unvana terfi eden öğretim üyeleri için biniş giyme töreni düzenlendi.

Atatürk Konferans Salonu'nda yeni atanan ve bir üst unvana terfi eden 133 akademik personel için tören düzenlendi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, burada yaptığı konuşmada, bilim insanlarının çok yayını bulunmasından ziyade hakikati veren yayını olmasının önem taşıdığını söyledi.

Üniversitelerin bilginin üretildiği, değerlendirildiği ve öğretildiği yerler olduğuna işaret eden Rektör Bilgiç, şöyle konuştu:

'Üniversiteler, bilginin aklın eleştirel süzgecinden geçerek üretildiği ve öğretildiği kurumlardır. Bunun da en önemli temsilcileri siz akademisyenlersiniz. Bunun değerini bilmek ve farkında olmak mecburiyetimizi asla ihmal etmememiz gerekiyor. Bilim adamına yüklediğimiz bu değerler ancak layık olduğu sürece varlığını sürdürebilir.'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, OMÜ'nün büyük bir eğitim kurumu ve Samsun'un gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

OMÜ'de 63 bin civarında öğrenci ve eğitim ile diğer alanlarda çalışan 6 bin 500 personel bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, 'Üniversitemiz yıllardır bilim dünyasına ve ülkemize hizmet ediyor. Biz de üniversitemizle gurur duymakla kalmıyoruz, bize düşen boyutuyla elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz.' diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt da, OMÜ'nün Türkiye'nin köklü üniversiteleri arasında bulunduğunu, Samsun'da ikinci üniversitenin konuşulmasının OMÜ sayesinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından yeni atanan ve bir üst unvana terfi eden 40 yardımcı doçent, 69 doçent ve 24 profesör binişlerini giydi.

Kaynak: AA