Mersin'de DEAŞ'lı Teröristin Bombalı Eylem Girişimiyle İlgili Bir Kişi Tutuklandı

İçel’de 6 Eylül 2017 sabahı 50. Yıl Polis Merkezi’nin önünde bombalı eylem hazırlığındayken vurularak öldürülen 19 yaşındaki A.A. isimli teröristle irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı. İki şüpheli hakkında yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararı verilirken, bir şüpheli ise serbest bırakıldı.

Mersin'de DEAŞ'lı Teröristin Bombalı Eylem Girişimiyle İlgili Bir Kişi Tutuklandı
İçel Cumhuriyet Başsavcılığı, merkez Yenişehir ilçesinde 6 Eylül’de meydana gelen bombalı eylem girişimine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “50. Yıl Polis Merkezi Amirliğine 50 metre kala canlı bomba olan bir kişinin üzerindeki bombayı patlatmak üzere iken kolluk görevlilerince ölü olarak etkisiz hale getirilmesi olayı ile ilgili şüpheli maktul A.A. ile irtibatlı oldukları tespit edilen 4 şüpheliden, 1 şüpheli çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. İki şüpheli hakkında yurt dışı yasağı ve belirli günlerde imza atma şeklinde adli kontrol kararı verilmiştir. Diğer şüpheli ise çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesince serbest bırakılmıştır” denildi.

Olay günü, sabah saat 08.15 sıralarında merkez Yenişehir ilçesi 50. Yıl Polis Merkezi’ne 50 metre mesafede şüpheli hareketlerde bulunan bir erkek şahsa polis ekipleri ‘dur’ ihtarında bulunmuş, ancak ‘dur’ ihtarına uymayarak polis merkezine doğru yürüyerek ilerlemeye devam eden şahıs, omzundan aşağı doğru sallanan kabloya elini atması üzerine vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunmuş, teröristin saldırı hazırlığındayken ’dur’ ihtarına uymaması üzerine vurularak etkisiz hale getirildiğini, DEAŞ terör örgütü üyesi olabileceği üzerinde durduklarını kaydetmişti.

Emniyet yetkilileri de 19 yaşındaki Suriyeli A.A. olduğu belirlenen teröristin üzerinden bomba kemeri ve kemerin içerisine yerleştirilmiş halde yaklaşık 5 kilo civarında patlayıcı ele geçirildiğini bildirmişti.

Olayın ardından teröristle irtibatlı olduğu değerlendirilen 4 şüpheli gözaltına alınırken, 3 yıldır ailesiyle birlikte polis merkezinin hemen 100 metre yukarısında bir apartmanda oturduğu ortaya çıkan teröristin 2 kardeşinin de Suriye’de DEAŞ üyesi olarak öldüğü belirlenmişti.
Kaynak: İHA