Malatya'da Üst Yapı Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Özalper Mahallesi sınırlarında bulunan Aliya, Ahu ve Tevhit sokakta değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu 3 sokakta da çevre düzenleme çalışmalarının büyük bölümünü tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, ince işleride yapıp 3 sokağı da asfaltlayacak.

Ekipler, 340 metre uzunluğunda Aliya Sokak'ta, 2 metre kaldırım, 1,2 metre bisiklet yolu yaparak 68 ağaç dikip, 34 aydınlatma direği monte etti.

470 metre uzunluğundaki Ahu Sokak'ta ise 3 metre genişliğinde kaldırım, 2 metre genişliğinde de cep otoparklar yapıldı.

300 metre uzunluğundaki Tevhit Sokak'ta, 3,5 metre genişliğinde kaldırım, 1,2 metre genişliğinde çift taraflı bisiklet yolları ile aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı.

Aliya sokağın yol genişliği 8 metre, Ahu sokağın genişliği 10,5 metre, Tevhit sokağın genişliği ise 12 metre olarak yapıldı.

Eski SSK hastanesinin bulunduğu bölgenin önemli derecede trafik yükünü çeken sokaklarda oluşan otopark sorunu da Aliya ve Ahu sokağın birleştiği noktalara yapılan araç otopark alanları ile ortadan kaldırıldı.

Kaynak: AA