İmalatçı Firmalara 500 Milyon Lira Hibe

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle imalatçı sektör temsilcilerine özel olarak KOBİGEL bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İmalatçı Firmalara 500 Milyon Lira Hibe
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) Meclis Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Meclis Başkanı Ali Özer, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, TSO Genel Sekreteri Sinan Ardil, İŞGEM Müdürü Yüksel Tokuşçu, oda yöneticileri ve imalatçı üyeler katıldı.

KOSGEB Tokat İl Müdürü Cenk Kızılgedik tarafından yapılan sunumda, KOSGEB’in kobi gelişim destek programı (KOBİGEL) kapsamındaki proje çağrısının hedef kitlesinin, imalat sektöründeki KOBİ’ler olduğuna dikkat çekti.

Kızılgedik,"Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmekte. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL’ye kadar ise geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL’ye kadar destek verilebilecek. İşletmelerin destek kapsamında belirtilen konulardan birinde hazırlayacağı projeler çağrı kapsamında desteklenecek ve bu proje çağrısının toplam bütçesi 500 milyon TL olarak belirlenmiştir" dedi.

Kaynak: İHA