Festivale Davullu Zurnalı Davet

Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş, davulcu, zurnacı ve tellal eşliğinde gezerek, esnafı '19. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali'ne davet etti

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde düzenlenecek '19. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali' için davul zurnayla davetiye dağıtıldı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile organizasyonda yer alan dernek başkanları, giydikleri Yörük kıyafetleriyle, davulcu, zurnacı ve tellal eşliğinde esnafı gezip, festivale davet etti.

Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22-24 Eylül'de düzenlenecek festivale günler kala hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Kültür ve sanat festivalinin anlamlı olması için eskiden olduğu gibi 'tellal' geleneğini uyguladıklarını dile getiren Yavaş, şunları kaydetti:

'Yerelliğin ve doğallığın zirve yaptığı festivalimiz için davulcuları, zurnacıları getirdik. Mahallelerimizi, esnafımızı tek tek dolaşarak cuma namazının ardından güreşlerle başlayacak festivalimize halkımızı davet ediyoruz. Festivalin ilk günü 300'e yakın güreşçimiz kol bağlayacak. 'Bu festivalde her şey doğal ve yerel' dedik. Yiyeceği ve giyeceğiyle her şey yerel. Kültürel faaliyetin çağrısı da kültürel olmalı diye bunu yaptık. Eski tabiriyle 'Ey ahali, duyduk duymadık demeyin' diye bağıran tellalın sesiyle, davulun sesiyle bugün eski usule göre insanlarımızı davet ediyoruz.'
Kaynak: AA