BEÜ Kütüphanesi'nde Cumhuriyet Dönemi Hatıratları Kitaplığı Oluşturuluyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Kütüphanesinde daha önce oluşturulan Yükseköğretim Kitaplığı ve Zonguldak Kitaplığı’nın ardından Cumhuriyet Dönemi Hatıratları Kitaplığı oluşturuluyor.

BEÜ Kütüphanesi'nde Cumhuriyet Dönemi Hatıratları Kitaplığı Oluşturuluyor
Türkiye’de 7/24 hizmet veren iki kütüphanesi bulunan tek üniversite olan Bülent Ecevit Üniversitesi bir taraftan kaynak sayısını artırırken diğer taraftan belirli alanlarda kaynak sayısı ile Türkiye’de referans kütüphane olmayı hedefliyor. Bu bağlamda kütüphanede 2014 yılında oluşturmaya başlanan yükseköğretim alanı ile ilgili basılı ve elektronik kaynak sayısı yaklaşık 550 bini aştı. Yine aynı yıl Zonguldak ile ilgili yayınlanmış kitapların yer aldığı Zonguldak Kitaplığı kuruldu. BEÜ şimdi Cumhuriyet Dönemi Hatıratları kitaplığı oluşturmaya başladı.

7/24 hizmet veren BEÜ Kütüphanelerinin özel koleksiyon kitaplıklarıyla Türkiye’nin sayılı kütüphanelerinden biri olmaya aday olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi:

“Kütüphaneler üniversitemizin en değerli mekânları olup bu mekânlarda verdiğimiz hizmetlerin kapasitesini ve kalitesini artırmaya büyük önem veriyoruz. Her geçen gün kaynak sayısı ve çeşitliliğini artırarak büyüyen kütüphanelerimizde 161 bin basılı kaynak ve 6 milyonun üzerinde e-kaynak bulunmaktadır. Kütüphanelerimiz 7/24 hizmet vermekte olup kullanıcı sayısı sürekli artmaktadır. Kütüphanelerimizin aylık kullanıcı sayısı 100 bini aşmış durumdadır. Kütüphanelerimizden üniversite dışı yararlanan kişi sayısı da sürekli artmaktadır. Bu çalışmaları sürdürürken kütüphanemizde tematik bölümler açmayı ve bu bölümlerdeki kaynak sayısını artırarak Türkiye’de belirli alanlarda referans kütüphane olmayı hedefledik. Bu bağlamda 2014 yılında iki alan seçtik: Yükseköğretim ve Zonguldak. Yükseköğretimle ilgili Türkçe ve yabancı dillerde basılı kitapları ve elektronik kaynakları kütüphanemizde biraraya getirmeye başladık. Bugün itibari ile bu alandaki kaynak sayımız 550 bini aşmış durumdadır. Yine Zonguldak ile ilgili yayınlanmış tüm yayınları kütüphanemiz bünyesinde toplama başladık. Şimdi bu çalışmalarımıza yeni bir alanı daha ilave ediyoruz. Cumhuriyet döneminde yayınlanmış tüm hatıratları kütüphanemizde toplamayı hedefliyoruz. Böylece ekonomi, sanat, kültür, siyaseti içerecek şekilde hayatın tüm alanlarında hatıratları ve dolayısıyla hayat deneyimlerini, değerlendirmeleri ve o alanla ilgili değerli projeksiyonları kütüphane kullanıcılarımızla buluşturmak istiyoruz.”
Kaynak: İHA