ASKON'dan 'Referandum' Açıklaması

'Kaoti̇k ortamda karar almak bölgeye i̇sti̇krardan çok zarar geti̇rir”.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı 'bağımsızlık referandumu'na ilişkin, 'Kaotik ortamda karar almak bölgeye istikrardan çok, zarar getirir.' dedi.

Cesur, yazılı açıklamasında, Irak ve Suriye’de kaotik bir ortam yaşandığını belirterek, Suriye ve Irak topraklarında yaşananların herkesin malumu olduğunu kaydetti.

Katar krizi, Yemen’de yaşananların da ortada olduğunu belirten Cesur, 'Bütün bunlar mevcutken, kaotik ortamda bağımsızlık referandumu kararı almak bölgeye istikrardan çok, zarar getir. IKBY'nin bölgede yaşanılanları çok iyi analiz ederek buna göre Irak hükümeti ve komşularıyla diyalog çerçevesinde hareket etmesi bölge istikrarı açısından çok önemli. Umarım büyük bir yanlıştan tez zamanda dönülür.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Kerkük oldu bittiye getirilemez'

ASKON Başkanı Cesur, Kerkük'ün bir Türkmen şehri olduğunu vurgulayarak, Kerkük'ün enerji politikaları nedeniyle oldu bittiye getirilip kaos ortamına dahil edilemeyeceğinin altını çizdi.

Cesur, şunları kaydetti:

'Hükümetimizin bölgede bulunan Türkmenlerin hakkını sonuna kadar koruyacağına inancımız tamdır. Türkmenlerin hakkı sonuna kadar korunmalıdır. Bölgede yeteri kadar karmaşa varken bu atmosferde yeni çatışma bölgelerinin yaşanmamasını, bölgenin bir an önce istikrara kavuşmasını temenni ediyoruz.'
Kaynak: AA