Antalya OSB Simbiyoz Projesini Tamamladı

Antalya Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 2015 yılında başlatılan, Endüstriyel Simbiyoz ve Eko-Verimlilik Projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Antalya OSB'den yapılan açıklamaya göre, Endüstriyel Simbiyoz ve Eko-Verimlilik Projesinin kapanış toplantısı ile iki yıldır sürdürülen projenin sonuçları katılımcılarla paylaşıldı.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir, yaptığı konuşmada, öncelikli hedeflerinin OSB'de faaliyet gösteren firmaların, birbirlerinin atıklarından faydalanmasını ve firmalar arasında kaynakların kullanımıyla ilgili ortaklık kültürünün geliştirilmesi olduğunu belirtti.

Ortaklık kültürünün rekabet gücünü artıracağına işaret eden İncir, şunları kaydetti:

'KOSGEB tarafından desteklenen ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı işbirliği ile yürüttüğümüz projemizin 24 aylık süreci zarfında bölgesel ve sektörel analizler yaparak mevcut potansiyeli ve stratejiyi belirlemeye, bölge içi ve Antalya ili genelinde iletişim faaliyetleri geliştirilerek endüstriyel simbiyoz uygulamalarının sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılması için gerekli altyapı oluşturmaya çalıştık. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye İçin Yeşil OSB Çerçevesinin Geliştirilmesi Projesini yürüttüğü, endüstriyel simbiyoz ve eko-verimliliğin pek çok yönüyle desteklenmekte olduğu bir dönemde gerçekleştirmiş olduğumuz projemiz, OSB'lerde uygulama örneğini ortaya koyan öncü bir proje olmuştur. Bölgemiz endüstriyel kaynaklı çevresel ve sosyal problemlerin önüne geçmeyi hedefleyen bir yaklaşımla projelerini gerçekleştirmektedir. Bu projeyle de hem Antalya hem de diğer OSB'ler için yol açıcı olacağımız inancındayız.'

Toplantıya, Bölge Müdürü İlhan Metin, Antalya Organize Sanayici İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kasapoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, proje paydaşları ve sanayiciler katıldı.

Kaynak: AA