Afyonkarahisar'da '1. Türk Tarih Sempozyumu' Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 1921 Ekim'de gerçekleştirilecek sempozyumda, Türk tarihi ayrıntılı ele alınacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 19-21 Ekim'de Afyonkarahisar'da '1. Türk Tarih Sempozyumu' gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Afyonkarahisar'da 19-21 Ekim'de düzenlenecek sempozyumun açılış konuşmasını ve 'Devletin Teorik Altyapısı' konulu birinci oturumun başkanlığını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yapacak.

Sempozyumda, 'Türk Devlet Geleneği', 'Çağdaş Türk Dünyası', 'Ey Oğul', 'Tac-u Taht', 'Kapanış ve Değerlendirme' başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

Fermanlar ve beratlardan oluşan serginin de bulunacağı sempozyumun son gününde, katılımcılar Afyonkarahisar'ın tarihi yerlerini gezecek.

- 'Afyonkarahisar kongre şehri olma yolunda ilerliyor'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eroğlu da Afyonkarahisar'ın Türkiye'de ulaşım konusunda bir kavşak noktası durumunda bulunduğunu belirtti.

Kentin beş yıldızlı otelleriyle kongre şehri olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Eroğlu, 'Bu hedef doğrultusunda Afyonkarahisar'da birincisi düzenlenecek olan Türk Tarih Sempozyumu geleneksel hale getirilerek iki-üç yılda bir tekrar yapılacak. Milli tarih şuurunun artırılmasına yönelik yapılacak sempozyumun tarihi şehrimiz Afyonkarahisar'da düzenlenecek olması da ayrıca bir önem taşıyor.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA