19 Eylül Gaziler Günü

Babaeski ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri onuruna yemek verildi.

Babaeski Kaymakamlığınca düzenlenen yemekte, Kaymakam Tarkan Keskin, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Kesin, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin vatanı ve bayrağı için hiçbir zaman canını feda etmekten çekinmeyeceğini söyledi.

Türk milletinin, şehit ve gaziler sayesinde rahatça yaşayabildiğini ifade eden Keskin, Türkiye Cumhuriyeti topraklarının kolay kazanılmadığını belirtti.

Keskin, Türkiye'nin önemli bir stratejik ülke olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Bu stratejik öneme sahip ülkenin üzerindeki oyunlar maalesef bitmiyor ve bitecek gibi de görünmüyor. Bizim burada yapacağımız ülke insanları olarak bir arada sımsıkı durabilmek ve bu mücadeleyi yapan özellikle askerlerimize ve kolluk kuvvetlerimize yeterli desteği verebilmek. Atalarımız bu toprakları bize yurt olarak edinirken, ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz düsturuyla hareket ettiler. Bu çok önemli bir iman göstergesiydi. Ecdadımız bu şekilde bu toprakları aldılar ve bizlere miras olarak bıraktılar. Bu düsturla yaptığımız mücadele hala devam ediyor.'

Yemeğe, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, 1. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Coşkun Önal, Babaeski Muharip Gaziler Derneği Başkanı Namık Kahraman da katıldı.

Kaynak: AA