'Uyum Yasaları Bir An Evvel Çıkarılmalı'

MHP lideri Devlet Bahçeli, uyum yasalarının bir an önce çıkarılması gerektiğini, MHP’nin bu konuda üzerine düşeni sorumluluğu yerine getireceğini ifade etti.

'Uyum Yasaları Bir An Evvel Çıkarılmalı'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP Genel Merkezi’nde partililerle bayramlaştı. Bahçeli programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, Cumhuriyet tarihinin en önemli bunalımlarından birini yaşadığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Ülkemiz açık ve riskli bir tehdit ve tehlike altındadır. Başta terör olmak üzere bölgemizdeki gelişmeler Türkiye’yi kuşatmaktadır. Bunların aşılması, Türkiye’nin huzura, istikrara, güvene kavuşması, bölgesi ve İslam coğrafyasında lider ülke olması, önümüzdeki dönemlerde gösterilecek gayretlere bağlıdır. MHP olarak Türkiye’de birlik ve beraberliğin sağlanması, kutuplaşmanın önlenmesi, bütün unsurlarıyla milletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ve siyasi partiler olmak üzere herkesle kucaklaşılması, gerilim ortaya çıkartacak unsurlardan uzaklaştırılması ve Türkiye’yi normalleştirme ve demokratikleşme sürecine bir an evvel geçmesinin sağlanması hepimizin milli bir görevi olmalıdır. Bunu başarmak mecburiyetindeyiz.”

Türkiye’nin uzun yıllar Parlamenter Hükümet Sistemiyle yönetildiğini ve 16 Nisan’da yapılan halk oylaması ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildiğini kaydeden Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin istikrarlı, kalıcı ve ülke yönetiminde etkin olabilmesi için bir an evvel uyum yasalarının çıkartılması ve 1 Ekim itibariyle Türkiye’nin çok önemli sosyal, siyasi ve ekonomik sorunların çözümüne kavuşturulması gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde Türkiye’nin birliğinden, dirliğinden ve kardeşliğinden uzaklaştırıcı faaliyetlerin artacağı unutulmamalıdır. MHP bu anlayışla önümüzdeki dönemde üzerine düşen sorumluluğu dün olduğu gibi bugün de taşıyarak milletimize hizmet etme aşkını sürdürecektir” açıklamasında bulundu.

(İlker Turak - Fatih Erdoğan -Ömer Çetin/İHA)
Kaynak: İHA