Oğlunu Kazada Kaybeden Acılı Baba, Sürücünün Serbest Bırakılmasına İsyan Etti

Konya’da bir hafta önce geçirdiği trafik kazasında 13 yaşındaki oğlunu kaybeden acılı baba, oğlunun ölümüne sebep olan sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Olayın kaza değil cinayet olduğunu iddia eden baba, sürücünün cezalandırılmasını istedi.

Oğlunu Kazada Kaybeden Acılı Baba, Sürücünün Serbest Bırakılmasına İsyan Etti
Kaza, 25 Ağustos Cuma günü 15.13’te merkez Meram ilçesi Şehir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 yıl önce Belçika’dan Konya’ya gelen Elmas ailesinin 13 yaşındaki büyük oğulları Furkan Taha Elmas, TEOG sınavlarına hazırlık için gittiği dershaneden evine bisikletle gelmek için yola çıktı. Aynı zamanda Belçika vatandaşı olan Furkan Taha, evlerinin yakınında bulunan kavşağa kadar bisiklet yolunda geldikten sonra karşıya geçmek istediği sırada S.S.S. (35) idaresindeki 42 TS 735 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Kazada kontrolden çıkan otomobil ise refüje çarparak durabildi. Kaza sonrası ağır yaralanan Furkan Taha Elmas kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Güvenlik kameralarına da yansıyan kazanın ardından sürücü S.S.S.’nin polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

"Bu bir trafik kazası değil, bu bir cinayet"

Kazada oğlunu kaybeden baba Mümtaz Elmas (41), çocuğuna çarpan sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Olayın bir trafik kazası değil, cinayet olduğunu savunan baba Mümtaz Elmas, "Çocuğum geçen hafta burada bir cani diyeceğim artık; çünkü bu bir trafik kazası değil, bu artık bir cinayet benim kanaatim o şekilde. Çünkü bakın bulunduğumuz yerde çocuk normal bisiklet yolunda geliyor, bisiklet yolunu kullanıyor. Şu kavşağı dönmek istiyor. Kontrollü bir şekilde kavşağın içerisine giriyor, fakat sol şeritten gelen bu cani insan, ’ada etrafından dönene yol ver’ yazmasına rağmen kavşağın içerisinde olan bir çocuğu görmesine rağmen fren yapmıyor. Hızını düşürmek için hiçbir gayrette bulunmuyor. Ne biliyim ayağından gazı kesse veyahut çocuğu gördü sağa manevra yapsa, çocuğu kurtarmak adına hiçbir manevra yapmıyor, hiçbir çabası yok. Bütün bunlara rağmen aşırı hızlı. Hızını nereden baksanız görgü tanıkları var artı kamera görüntülerinden aracın ilk geldiği yerle çocuğa vurduğu olay anında vurduğu yer yaklaşık 4 saniyede tamamlanıyor ki bu 110’la 120 arasında bir hızla gittiğini gösteriyor. Şehir içerisinde 110-120 ile giden bir araç polis tutanaklarında, polis raporunda ’hiçbir trafik kuralı ihlal edilmemiştir’ şeklinde geçiyor" ifadelerini kullandı.

"Tüm bu olan bitenler bizi yaralıyor"

Tüm bu yaşananların kendilerini yaraladığını söyleyen baba Elmas, "Polis tutanağında sürücünün çocuğu kurtarmak için gerekli manevraları yaptığı söyleniyor. Halbuki gerçek bir manevra yapmış olsa fren izi olur, yok. Çocuk sol tarafa doğru kaçmaya çalışıyor, ayağa kalkıyor bisikletle içeriye kaçmaya çalışıyor, içeri kaçıyor. Zaten kavşağın içine görüntülerde girdiği var buna rağmen aracın sağ tarafa kırmak yerine, sağ tarafa kaçmak yerine çocuğun istikametinin tam tersine gitmek yerine, sol tarafa doğru kırıyor ve çocuğa çarpıyor. Bundan sonra orada bulunan trafoyu patlatıyor ve hızını alamıyor, kaldırımın üzerindeki panoyu patlattıktan sonra hızını alamıyor refüje gidiyor. En son epey gittikten sonra saplanıp kalıyor çamura. Yani bütün bunlara ne diyeceğim bilemiyorum. Devletimizin polisi, emniyetimizin polisi bu kadar olayı çarpıtarak böyle bir olayı raporu hazırlaması gerçekten akıllara ziyan bir olay. Onun için yetkililerden ben özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Adalet Bakanımızdan yardım istiyorum. Bize ne olur yardım etsin. Çünkü gerek nöbetçi savcının tavrı gerekse polis memurlarının tavrı ben kasıtlı buluyorum. Burada bir ihmal değil kasıt var" iddiasında bulundu.

"Çocuğum ezanların altında büyüsün diye ülkeme dönüş yaptım"

Çocuklarının ülkesinde büyümesi için yurt dışından dönüş yaptığını söyleyen Mümtaz Elmas, "Ben yurt dışından ülkeme dönüş yaptım. Yurt dışında da öğretmendim. Sırf çocuğum ezanların altında büyüsün, bayrağımız altında büyüsün, vatanın da büyüsün, vatan sevgisi tatsın diyerek dönüş yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımızın o zaman Başbakandı, hani ilahi adalete güvendiğini, bildiğini buna hassasiyetli olduğuna Hazreti Ömer adaletine inandığını bildiğim için ülkede bazı şeylerin değiştiği için ülkeme geldim. Ama maalesef görüyorum ki adalet hususunda bazı şeyler hala değişmemiş, hala haksızlıklar devam ediyor. Hala insanların gözyaşı kurumuyor" şeklinde konuştu.

Daha çocuklarının yasını tutmadan sürücünün serbest kaldığını söyleyen Mümtaz Elmas, "Olay cuma günü oluyor. Cumartesi günü çocuğumuzun eşyalarını bacanağım almaya gittiğinde onun serbest kaldığını öğreniyor. Daha bakın morgdan almadık yavrumu. Cenaze namazı kılınmadı, polis apar topar ifademi alıyor. Sanki bir senaryo oynuyorlar, planlamışlar bir oyun gibi saat 10.00, 10.30 sularında savcı bu caniyi serbest bırakıyor" dedi.



İmza kampanyası başlatıldı

Acılı baba Mümtaz Elmas, "Ben Türk kamuoyundan, milletimden vatandaşlarımızdan baba olan anne olan çocuğu olan bütün vatandaşlarımızdan yardım istiyorum. Bu noktada bir imza kampanyamız var. Yani bu imza kampanyası ne kadar çok olursa, en azından sesimizi yetkili mercilere duyurmamız gerekiyor. Ben avukatla görüştüm, artı avukatın söylediği çok acı. Diyor ki, eğer olay yerinde ölüm bir değil 2 kişi olsaydı, bu kişi idare mahkeme değil ağır cezada yargılanırdı. Yani bir kişi de olsa benim bildiğim ben İslam hukukunu az buçuk bilen birisiyim, bir insanın canı bütün insanlığa bedeldir, bütün dünyaya bedeldir. Dolaysısıyla burada bir insan canı diye bu insanın alacağı cezanın hafif olması bizim yüreğimizi dağlıyor. Ben buradan Türk kamuoyuna sesleniyorum. Lütfen Allah rızası için bize yardım etsinler. Bu olaya seyirci kalmasınlar yanımızda olsunlar çünkü benim daha çocuğum var" ifadelerini kullandı.

"Bu bayram biz bayram yapamıyoruz"

Oğlunun 12 kez bayramı kendileriyle birlikte geçirdiğini anlatan baba Mümtaz Elmas, "Furkan 13 yaşını doldurup 14’ncü yaşından gün alacak Kasım 1’de. Yaklaşık 12 defa bayramı biz beraber geçirdik. Hiçbir bayram ayrı kalmadık. Her bayramda beraberdik. Şu bayramda inanın biz bayram yapamıyoruz zaten. Kurbanımızı bugün kestik, Allah kabul etsin. Oraya bile gitmedik yani. Evlat acısı yaşayan arkadaşlarımız var diyorlardı; herhalde biz ömür boyu evlat acısını hep yüreğimizin bir köşesinde yutkunarak hissedeceğiz. Gerçekten çok acı bir şey. Evimizin her tarafında odasında eşyaları, hatıraları var. Bahçesinde, okulunda, sokakta, şu caddede, arabada, her yerde hatırası var. Yani onsuz bir hayat gerçekten bizim için çok zor olacak. Bu olaya sebep olanlar dilerim Rabbim’den inşallah onlar da Cenab-ı Allah onlarında belasını, cezasını verir. Çünkü yalan söylüyorlar. Kendilerini kurtarmak adına yalan söylüyorlar. Yanlış beyanda ifadede bulunuyorlar. Bunlar hep çirkin şeyler" şeklinde konuştu.



"Rüyamızda da olsa bize gel, yüzünü göster"

Bayramda çocuklarının mezarını ailesiyle ziyaret eden Mümtaz Elmas, çocuğunun mezarı başında dua okuduktan sonra mezarını suladı. Mümtaz Elmas, çocuğunun mezar taşını tutarak gözyaşları içerisinde, "Furkan’ım ilk göz ağrım, yavrum Allah’a emanet ol. Yine geleceğiz inşallah. Sen de bize gel inşallah olur mu? Rüyamızda olsun bizi şereflendir. Kokunu duymadan, yüzünü görmeden yapamıyoruz. Ne olur rüyamızı şereflendir. Rüyamızda da olsa bize gel, yüzünü göster. Babacım sesini duyalım bir. Evladım, babacım benim. Hakkını helal et bana. Ben senden baba olarak yerden göğe kadar razıyım. Allah’ta senden razı olsun inşallah. Hakkını helal et yavrum. Allah’a emanet ol. Seni hep unutmayacağız. Hiçbir zaman hep aklımızdasın gönlümüzde olacaksın" dedi.

Kaynak: İHA