MHP'den CHP'ye Bayram Ziyareti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal başkanlığındaki MHP heyeti CHP’ye Kurban Bayramı ziyaretinde bulundu.

MHP'den CHP'ye Bayram Ziyareti
MHP heyeti, Kurban Bayramı dolayısıyla ana muhalefet partisi CHP’ye ziyarette bulundu. Bayramlaşma için gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal başkanlığındaki heyeti CHP Genel Sekteri Kamil Okyay Sındır, Kadın Kolları Ankara İl Başkan Ferhan Özkara ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik karşıladı.

Sındır, konuşmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bütün teşkilata bayram dileklerinin iletilmesini isteyerek, “Türk toplumunun şuna da ihtiyacı var; sokaktaki vatandaşın en büyük rahatsızlıklarından birisi, ekranlarda, gazetelerde, radyolarda sürekli kutuplaştıran, ötekileştiren bir dilden rahatsız oluyor vatandaşlarımız. Çok badireler atlattık 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi en son karşılaştığımız badireydi. Ülkeyi yönetenlerin siyaseten devleti yönetenlerin ve siyasi partilerin dilinde uzlaştırıcı birleştirici barış ve sevgi sözcükleriyle siyasi düşünce farklılıklarını ifade etmek başka bir şey ama toplumu ayrıştırmak başka bir şey. Bu dil ve üsluba da hepimizin daha çok özen göstermesi gerekir diye düşüyorum başta ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanımızdan hükümetine ve iktidar partisine ve ana muhalefet partilerine bu görev düşüyor diye düşünüyorum. Maalesef ülkemiz yakın coğrafyamız Mynmar bu yaşananlar katliamlar bayramları daha da önemli bir hale getiriyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Adalete olan güven duygusunun güçlenebilmesi için somut girişimlerin olması gerekiyor"

CHP’nin Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayına değinen Sındır, “Gittikçe toplumun adalete olan güvenini yitirdiği bir süreçte adaletin yeniden hukukun üstünlüğünün bütün kurum ve kurallarıyla vatandaşı sadece mahkemelerde gittiğinde yargıçtan adalet beklentisi değil, yaşamın her alanında neler olursa olsun adil bir yaşam dileğini de ifade etmek gerekir. Adalete olan güven duygusunun güçlenebilmesi için somut girişimlerin olması gerekiyor. Yürüyüşümüz ve kurultayımız bütün siyasi düşüncelerin etnik kimlik inanç kimliği ne olursa olsun herkesin bir sözü vardır diye düşünerek yaptığımız bir etkinlikti. Demokratik bir talepti” açıklamasında bulundu.

"OHAL son bulmalı"

OHAL sürecinin son bulması gerektiğini anlatan Sındır, “KHK’larla değil yasama organının daha etkin daha yetkin aktif OHAL’in gerekçesi olan terörle mücadele kapsamının dışına çıkmamasıydı dileğimiz KHK’larla. Bir an evvel Türkiye’nin gündeminden düşmesi FETÖ ile PKK ile IŞİD ile diğer terör unsurlarıyla mücadelenin yasal düzenlemelerinin de doğrudan TBMM önünde görüşülmesi lazım" dedi.



"Bir an önce normalleşmenin sağlanması gerekiyor"

Günal ise şöyle konuştu:

“Türkiye’nin bu coğrafyada yeniden barışın huzurun temin edilmesi için önemli bir rolü var. Bu kapsamda bayramları ortak ses milli çıkarları devletin bekası milletin geleceği açısından bir tartışma söz konusu olduğu zaman bir takım şeyleri bırakıp bunu etrafında uzlaşmak gerekir diye düşünüyorum. Bayramları da bunun güzel bir vesilesi olarak görüyoruz. Her ne kadar siyaseten farklı şeyler söylense de milli çıkarlarımız söz konusu büyük devlet olarak bunu yapabilmemiz lazım. Milletimizin geleceğe güvenle bakmaya ihtiyacı var."

Son dönemde FETÖ darbe teşebbüsüyle devletin bütün kurumlarının yıpratıldığını söyleyen Günal, "Adalet mekanizması da hukuk sistemi de bundan nasibini aldı. Bunlar ortada ama bunu bir an önce yeni kutuplaşmalara yol açmadan sosyal yaraları da sararak mağduriyetleri önleyerek bunun bir an önce sonuçlandırılması lazım. Bunu yaparken de sulandırmadan bütün herkese aynı şekilde uygulamak lazım. Çözüm ararken ayrı kutuplaşmalara yol açmayalım. Milletin bütün sisteme umudu kaybolursa güvenlik savunma adalet devletin temel fonksiyonlarında önemli olan şeyler. Topyekun geleceğe güvenle bakan, beka sorunu olmayan bir devletin tesis etmemiz lazım milletin refahını arttırmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Komisyonun bir an önce incelemeleri bitirmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söyleyen Günal, “Bir an önce normalleşmenin sağlanması gerekiyor. Bir taraftan hesap sorulurken bir taraf kayırılıyor imajı maalesef sosyal adaleti de zedeliyor. Bizimde beklentimiz yapıcı bir şekilde sürece destek verirken bir taraftan olması gerekeni de söylemek zorundayız. Hep birlikte bunların üstesinden gelmemiz gerekir. Devletin bütün kurumlarının devreye girmesi lazım ki çekinmeden herkes gereği neyse görevini yapıp sonuçlandırmamız lazım ki Türkiye bir an önce normalleşip fonksiyonlarını ifa eder hale gelsin beklentimiz bu” diye konuştu.



CHP Genel Seketeri Sındır ’Şero’ ile yakından ilgilendi

Öte yandan, partiler arası bayramlaşmalar da verilen ara sıra sırasında misafirlerin ağırlandığı CHP Genel Merkezi’nin 11.katına CHP’nin kedisi "Şero" geldi.

Söğütözü’ndeki CHP binasının inşaatından bu yana, parti binasında bulanan CHP’nin kedisi "Şero" ile CHP Genel Sekreteri Sındır yakından ilgilendi. Evinde bir kedi ve köpek beslediğini kaydeden Sındır, kucağına alarak bir süre sevdiği Şero ile kameralara poz verdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Aysal ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez başkanlığındaki heyetler de CHP’yi ziyaret ederek Kurban Bayramlarını kutladı.
Kaynak: İHA