Mekke'de Bayramlaşma

Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş, Mekke’de görev yapan gazeteciler ve Diyanet personeli ile bayramlaştı.

Mekke'de Bayramlaşma
Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş, bayramlaşma sırasında yaptığı açıklamada "Yaklaşık 100 bin Türk’ün hacı olduğu bu yıl ki hac döneminden, ziyaret tavafı devam ediyor. Arafat’tan çıkışlar ve inişlerden sonra 1438 yılının haccı sorunsuz tamamlandı. Kurbanlar ilk 3 gün kesiliyor. Geçen yılın üzerine çıkan sayı her yıl artıyor. Kurban etleri 135 ülkeye ulaşıyor. İyilik dağıtmaya iyiliğe öncülük etmeye devam ediyor. Diyanet, hacılara kendi kurbanlarının etlerini ikram ediyor. 6 ve 8 Eylül’de dönüşler başlayacak. İbadet şuuruyla gerçekleşen çalışmalar sorucunda bir sıkıntı yaşanmadı" dedi.

Keleş, "Bu yıl hacda 13 şirketlerden gelen hacılarımız 17’si de Diyanet vasıtasıyla gelen hacılarımız olmak üzere 30 kişi hayatını kaybetti. 3 kişi Arafat’ta öldü. 6 hacımız yoğun bakımda olduğu için Arafat’a çıkamadı" açıklamasında bulundu.

"Zulümden kurtulmak için zalimlerden medet umuyoruz"

"Arakan’da ve Suriye’de zulmün altındaki Müslümanlara dua ediyoruz. Zulümden kurtulmak için zalimlerden medet umuyoruz" diyen Keleş, "Bayram dargınlıkların ortadan kalkması için büyük önem arz etmektedir. İslam’ın güzelliğini yaşayarak geçirmeliyiz. Kurban paylaşmak demektir. Peygamberimiz kıtlık senesinde kurban etlerinin saklanmasını yasaklamıştı. 240 bin geçen yıl, kurban kesildi. Bu yıl bu sayı fazlası ile artacaktır. 1438 Hicri hac döneminde 2 milyon 352 bin 122 kişi hacı oldu. 1 milyon 752 dışarıdan gelen 600 bin 108 içeriden geldi. İslam Kalkınma Bankası kanalı tarafından kesilen kurban kesimi tamamlandı" ifadelerini kaydetti.



"Acılar yaşayan insanların bir an önce bu zulümlerden kurtuluşu için dua ediyoruz"

Keleş, "Bir taraftan mübarek Kurban Bayramı’nı Mekke-i Mükerreme’de harem ikliminde hacılarımızla birlikte idrak etmenin sevincini yaşarken diğer taraftan dünyanın dört bir tarafında zulme uğrayan ve bayram sevincini yaşayamayan kardeşlerimizin hüznünü yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. En başta Arakan ve Suriye başta olmak üzere dünyanın muhtelif bölgelerinde acılar yaşayan insanların bir an önce bu zulümlerden kurtuluşu için dua ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA