Kaymakam Çetin, Kurban Kesemeyen Vatandaşlara Kurbanlık Koyun Dağıttı

Muş’un Varto ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin, kurban bayramı öncesi verdiği kurbanlık koyun dağıtımı sözünü yerine getirdi.

Kaymakam Çetin, Kurban Kesemeyen Vatandaşlara Kurbanlık Koyun Dağıttı
Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı vekili Mehmet Nuri Çetin, kurban bayramı öncesi giyim yardımı dağıttığı sırada ilçede maddi durumu el vermeyen ve kurban kesemeyen muhtaç ailelere verdiği kurbanlık koyun dağıtımı sözünü yerine getirdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Varto Belediyesi Başkanlığı adına alınan 60 koyun, veteriner hekim Öznur Çelik gözetiminde belediye mezbahanesinde kesildi. Kurbanlar, belediye imamı Kadim Tepe tarafından da okunan duaların ardında muhtaç bulunan ailelere dağıtıldı.

Mezbahanede vatandaşlara dağıtımını yapan Varto Kaymakamı ve Belediye başkanı Mehmet Nuri Çetin, ”Bayramlar bütün halkımızın birleştiği önemli dini günlerimiz. Burada özellikle yetim kardeşlerimiz şehit ailelerimize ihtiyaç sahibi ailelerimize kurbanlık vererek onlarında bu bayramı kurban keserek, bu bayrama kurbanla girmelerini istedik. Bununla ilgili belediyemiz ve Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfımızın ortak projesi ile 60 koyun aldık. Bunun 30’unu bizzat ailelere teslim edildi, aileler kendisi kesti. Kesemeyecek durumda bulunan 120 aileye de kesilerek gönderildi. Yaklaşık 150 aileye kurban verdik. Bundan sonrada bu uygulamamız devam edecek. Hatta bazı aileler ilk defa kurban keseceklerini söylediler. Buda bizi sevindirdi. Ailelerin o sevinci mutluluğu bize yetiyor. İnsanlarımızın güvenliği için her türlü projeyi ve her tülü desteği vereceğiz" dedi.

Gümgüm Mahallesinde ikamet eden Mehmet Demir adlı vatandaş ise, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Allah-u teala olanlardan razı olsun. Allah hepinizin de hayırlarını kabul eylesin” dedi.

Kurbanlık koyununu almaya gelen Nafiye Birsin adlı bayan ise, ”İlçe kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin, biz maddi durumu el vermeyen vatandaşları düşünüp böyle bir uygulama yaptığından dolayı kendisine teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA