Kanlıpınar Şehitliği'nde Anma Töreni Düzenlendi

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü münasebetiyle, Kanlıpınar Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

Kanlıpınar Şehitliği'nde Anma Töreni Düzenlendi
Törene Vali Vekili Aslan Avşarbey, Garnizon Komutan Vekili Havacı Tuğgeneral İmdat Bahri Biber, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, kamu kurum amirleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kanlıpınar Şehitliği’nde gerçekleştirilen tören ilk olarak Vali Vekili Avşarbey, Garnizon Komutanı Vekili Biber ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adar’ın şehitlik anıtına çelenkleri sunmasıyla başladı.

Ardından tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Şehitler için edilen duanın ardından Vali Vekili Avşarbey, Garnizon Komutan Vekili Biber ve Başkan Vekili Adar şehitlik defterini imzaladı. Şehitlik defterine yazılanları okuyan Vali Vekili Avşarbey, “Aziz Şehitlerimiz! Eskişehirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı vesilesiyle manevi huzurunuzdayız. Bugün vatanımızın birlik ve beraberliği için şehadet mertebesine gözünü kırpmadan yürüyen siz aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Bu aziz toprakları bizlere yurt kılan şanlı ceddimizin 1071’de Malazgirt Ovası’nda yaşadığı heyecanı ve gururu, aradan yaklaşık bin yıl geçmiş olsa bile bugün aynen yaşıyoruz. Zaman akmış, çağlar değişmiş ama büyük Türk milletinin vatanına, mukaddesatına, birlik ve beraberliğine olan tutkusu ve sevdası asla değişmemiştir. 15 Temmuz ihanetini yaşadığımız o karanlık gecede; tankları, savaş uçaklarını ve makineli silahları çıplak elleri ile durduran bu necip millet, bir kez daha bütün dünyaya Türk milletinin asla diz çöktürülemeyeceğini ilan etmiştir. Dost ve düşman herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin her bir ferdi, siz aziz şehitlerimizin bıraktığı her emanete sahip çıkıyor ve sonsuza kadar da sahip çıkmaya devam edecektir. Emanetiniz olan bu cennet vatana sahip çıkmak ve gelecek nesillere bırakmak asli görevimizdir. Bu vesileyle bağımsızlığımızı ve geleceğimizi borçlu olduğumuz başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, bu vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyoruz. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun" dedi.

Öte yandan, Vali Vekili Avşarbey, Garnizon Komutan Vekili Biber, Başkan Vekili Adar ve beraberindekiler şehit mezarlarını ziyaret ederek, kırmızı karanfil bıraktı.
Kaynak: İHA