Havza'dan Kısa Kısa

Havza ilçesinde Kurban Bayramı nedeniyle protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.

Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliğindeki bayramlaşmaya, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Zeybek, bayramların birleştirici günler olduğunu belirterek, 'İnşallah bu birlikteliğimiz daim olur.' dedi.

Kaymakam Vekili Nayman, bayram sonu Afyon Evciler Kaymakamlığına atandığını, ilçeden ayrılacağını ifade ederek, 'Bu vesileyle herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum. İlçemizde Kurban Bayramı huzur ve güven ortamında geçmekte ve alınan tedbirlerle herkes görevinin başında. Kurban Bayramı'nın tüm ülkemize ve Havzamıza bolluk ve bereket getirmesini temenni eder, sizlerin ve Havzalıların Kurban Bayramı'nı kutlarım.' diye konuştu.

Belediye Başkanı Murat İkiz ise Kaymakam Vekili Nayman'a ilçeye hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, 'Sayın kaymakamımızla kısa süre çalışmamıza rağmen çok iş yaptık. Yeni görevinde başarılar diliyorum. Tüm halkımızın Kurban Bayramı mübarek olsun.' ifadesinde bulundu.

Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliğindeki bayramlaşma töreninin ardından Havza Kaymakam Vekili Nayman ve beraberindekiler şehitlik, Havza Devlet Hastanesi, Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek burada görevliler, hastalar ve kalanlarla bayramlaştı.

Hastane ve huzurevi ziyaretleri sonrası protokol üyeleri şehit ailelerini ziyaret etti.

Şehit aileleri ziyareti kapsamında Nayman, İkiz ve Muharip Gaziler Havza Temsilcisi Harun Saat ile 2011 yılında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kastamonu mitinginden sonra Başbakanlık konvoyuna düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Recep Şahin'in ailesini ziyaret etti.

Ziyarette, Kaymakam Vekili Nayman, şehidin anne, babası ve 12 yaşındaki oğlu Ahmet Burak Şahin ile uzun süre sohbet etti.

- Havza Belediyesinde bayramlaşma

Havza Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Havza Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen bayramlaşmaya, Belediye Başkanı Murat İkiz, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehir dışındaki hemşehri derneklerinin temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İkiz, bayramların birleştirici gücünün olduğunu belirterek, 'Arakan'da, Suriye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlar zulüm altında. Bu durum karşısında medeni dediğimiz birçok ülke sesiz kalıyor. Biz bu duruma sessiz kalamayız. Türk milleti olarak maddi ve manevi olarak Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Allah'tan duamız tüm İslam topraklarında barış ve huzurun hakim olması.' dedi.

Kaynak: AA