CHP'nin Adalet Kurultayı

TİMAV Başkanı Öksüz: '(Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürünün sözleri) Güleçyüz'ü esefle ve şiddetle kınıyoruz. Sosyal medya hesabından 'imam hatip camiasını tenzih ediyoruz' yaklaşımıyla paylaştığı özür mahiyetindeki açıklamalarını da 'özrü kabahatinden büyük' olarak nitelendiriyoruz'

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Başkanı Ecevit Öksüz, CHP'nin Adalet Kurultayı'nda Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kazım Güleçyüz'ün sözlerine ilişkin, 'Güleçyüz'ü esefle ve şiddetle kınıyoruz. Sosyal medya hesabından 'imam hatip camiasını tenzih ediyoruz' yaklaşımıyla paylaştığı özür mahiyetindeki açıklamalarını da 'özrü kabahatinden büyük' olarak nitelendiriyoruz.' ifadelerini kullandı.

Öksüz, yazılı açıklamasında, Güleçyüz'ün CHP'nin Adalet Kurultayı'nda imam hatip okulları hakkındaki konuşmasını kınadıklarını belirtti.

Kurultayda Güleçyüz'ün, imam hatipleri hedef aldığını vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti:

'Güleçyüz'ü esefle ve şiddetle kınıyoruz. Sosyal medya hesabından 'imam hatip camiasını tenzih ediyoruz' yaklaşımıyla paylaştığı özür mahiyetindeki açıklamalarını da 'özrü kabahatinden büyük' olarak nitelendiriyoruz. İmam hatip okulları, yaşadığı en zor dönemlerde dahi yine milletimizce korunmuş, kollanmış ve bugünkü ihtişamlı günlerine onur ve vakar ile ulaşmıştır. İmam hatipler, milletin öz değerleri ile barışık bir şekilde hem dini hem de fen ilimleri tahsil ederek, özgüveni yüksek, eleştirel ve nesnel düşünebilen ve meselelere İslam nokta-i nazarından bakabilen nesiller yetiştirmek hedefindeki okullarımızdır. Bu ithamlar ve düşmanlıklar, imam hatiplileri asla üzmemekte ve hedeflerinden çevirmemektedir. Tam aksine daha hakkaniyetli, adil ve barışçıl bir dünya için gayrete getirmektedir.'

Güleçyüz'ün imam hatip okullarına ilişkin sözleriyle haddi aştığını nitelendiren Öksüz, 'İmam hatip okullarının militan yetiştirdiği söylemi de sadece Güleçyüz'ün değil, din ve dindarlık düşmanlığı içerisinde bulunan tüm kesimlerin ortak söylemidir. Kimlerin militan yetiştirdiğini ise 15 Temmuz gecesinde milletimiz net bir şekilde görmüş, asıl militanlara hadlerini de en ağır şekilde bildirmiş, milli iradenin temsilcileri eliyle de bildirmeye devam etmektedir.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA