Bakanlık Müşavirinden Devlet Hastanesine Ziyaret

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Ahmet Hamdi Bozgan, bayramın ikinci günü mesaisini Çerkezköy’de yaptı. Çerkezköy Devlet Hastanesine gelen Bozgan, hastaları ziyaret ettikten sonra Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Cengiz Kalkan ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cengiz Becerir ile hastane eksiklikleri hakkında bilgi aldı. Bozgan, en kısa sürede personel ve cihaz eksikliğinin giderileceğinin de müjdesini verdi.

Bakanlık Müşavirinden Devlet Hastanesine Ziyaret
Kurban Bayramı’nın ikinci günü Çerkezköy Devlet Hastanesine ziyarette bulunan Sağlık Bakanlığı Müşaviri Ahmet Hamdi Bozgan, hastalarla yakından ilgilendi. Bozgan’a Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Cengiz Becerir, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Cengiz Kalkan, Kapaklı Devlet Hastanesi Müdürü Fatih Mert ve sağlık personelleri eşlik etti.

"Fiziki olarak çok çok iyiyiz"

Yaptığı ziyarette tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden Ahmet Bozgan, daha sonra hastane personelleri ile bayramlaştı. Sağlık personellerinin isteklerine kulak veren Bozgan, şunları söyledi:

"Bugün burada olmamızın sebebi, bakanlığımızın tüm üst birimleri hastanelerimizin eksiklikleri ve istekleri konusunda bilgi alıp bakanlığımıza sunmaktır. Şunu çok rahat söyleyebilirim ki, fiziki olarak Avrupa’daki birçok ülkenin üstünde bir fiziki yapımız var. Hastanelerimiz son derece modern. Fakat hepimizin bildiği gibi personel ve hekim kadrolarında sıkıntılarımız var. Bakanlığımız bu bağlamda ciddi anlamda çalışmalar yapıyor. En kısa süre içinde tüm hekim ve hemşire eksiklikleri giderilecektir."

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cengiz Becerir’de Çerkezköy Devlet Hastanesine yeni bir endoskopi cihazının verileceğinin müjdesini verdi. Hastanedeki genel hekim eksikliği ile ilgili de yeni gelecek hekimleri peyderpey Çerkezköy’e takviye olarak gönderdiklerini söyleyen Becerir, kısa süre içinde bu tür sıkıntıların giderileceğini ifade etti.



Yıpranma payları ile ilgili çalışmalar yapıldı

Sağlık personellerinin yıpranma payları ile ilgili konuşan Bakanlık Müşaviri Ahmet Hamdi Bozgan, bu konu hakkında Sağlık Bakanlığının ciddi bir çalışma yaptığını ve diğer bakanlıklar nezdinde de görüşüleceğini kaydetti.

Bozgan, "İnşallah sağlık personellerimizin yıpranma payları ile ilgili çalışmalar neticelendirilir" şeklinde konuştu.

Bozgan ve beraberindekiler hastane personeli ve hastaları ziyaret ederek bayramlaştılar.
Kaynak: İHA