Bakan Ahmet Arslan Kars'ta

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Arakan’da yapılanların soykırım olduğunu belirtti.

Bakan Ahmet Arslan Kars'ta
Bir takım ziyaretlerde bulunmak ve partisinin bayramlaşma programına katılmak üzere Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı Harakani Hava Limanı’nda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız, AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik karşıladı. Bakan Arslan’a yöresel giysili kız öğrenciler tarafından çiçek verildi.

Havaalanından AK Parti Kars İl Başkanlığı’na geçen Bakan Ahmet Arslan’ı, burada İl Başkanı Adem Çalkın ve yönetimi karşıladı.

“Arakan’da yapılanlar soykırımdır”

Bakan Ahmet Arslan, Arakan’da Müslümanların yerlerinden, yurtlarından olduklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Ama öyle bir bayram yaşıyoruz ki, Arakan’da Müslümanlar yerlerinden yurtlarından ediliyorlar. Aç sefil bırakılıyorlar. Yoksulluğa, açlıktan ölüme terk ediliyorlar. Bunun adı soykırım. Ne yazık ki dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Arakan’da da Müslümanlar zulme uğruyorlar, mezalim uygulanıyor ve soykırımla yok edilmeye çalışıyorlar” dedi.



"Dünyanın neresinde olursa olsun mezalimle karşı karşıya olanlara destek olmalıyız ve uyuyan dünyayı uyandırmalıyız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘mazlumların yanında olmalıyız, mağdurların yanında olmalıyız’ sözlerini hatırlatan Bakan Arslan, “Arakan kim? Arakan neresi? Binlerce kilometre uzakta bir yer olabilir ama bilin ki Türkiye Cumhuriyeti bundan 100 sene önce istiklal ve istikbal mücadelesi verirken, dualarıyla yanımızda olanlar, destekleriyle yanımızda olanlar, parmaklarındaki alyansları, boyunlarındaki altınları çıkarıp bize gönderen, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nda muzafferiyetle çıkabilmesi adına yanımızda olanlar. İşte 100 sene sonra belki de dünya terse döndü onlar şimdi bizden medet umuyorlar, onlar şimdi bizden yardım istiyorlar. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın hep söylediği, ‘mazlumun yanında olmalıyız, mağdurun yanında olmalıyız. Dünyanın neresinde olursa olsun mezalimle karşı karşıya olanlara destek olmalıyız ve uyuyan dünyayı uyandırmalıyız. Uyuyan dünyayı daha da doğrusu uyuyan Birleşmiş Milletleri harekete geçirmeliyiz’ demesi bugün çok daha anlamlı. O yüzden bize düşen çok daha başarılı olmak” diye konuştu.



“Coğrafyamızdaki yangınları söndürmek adına mücadele etmek ve dünyanın her yerine ama her yerine destek olacak şekilde güçlü olabilmemiz için çalışmamız önemlidir”

Bakan Arslan, “Türkiye’yi çok daha güçlü hale getirmek. İşte Türkiye çok daha güçlü hale gelmeli ki, dünyanın neresinde olursa olsun ister Somali’de ister Lübnan’da ister Filistin’de ister Libya’da isterse Arakan’da bir mazlum bir mağdur varsa el uzatalım, destek olalım, dünyayı harekete geçirelim, onlara sahip çıkmalarını sağlayalım. O yüzden üzerimize düşen sorumluluk sadece 80 milyona hizmet etmek değil, sadece 780 bin kilometrekareye hizmet etmek değil, gönül coğrafyamızda, dünyanın neresinde olursa olsun birileri bizden medet umuyorsa onlara el uzatmak onlara el uzatabilecek büyüklükte, cesamette, güçlülükte olmak. İşte yapmaya çalıştığımız bu, sizlerle birlikte yapmaya çalıştığımız bu. Tekrar söyleyeyim; Kars’a hizmet etmek önemlidir, Arpaçay’a, Akyaka’ya, Susuz,’a, Digor’a Selim’e, Sarıkamış’a, Kağızman’a, Kars merkeze hizmet etmek önemlidir ama biz biliyoruz ki sorumluluğumuz sadece bununla sınırlı değil, 81 ile hizmet etmek, coğrafyamızdaki yangınları söndürmek adına mücadele etmek ve dünyanın her yerine ama her yerine destek olacak şekilde güçlü olabilmemiz için çalışmamız önemlidir” şeklinde konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra partililerle bayramlaştı. Bakan Arslan, bir süre partililerle sohbet etti.
Kaynak: İHA