Ayvalık'ta Bayram Tatili Gezi Teknelerini Doldurdu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde tekneyle çıkılan günübirlik ada turlarına bu yıl 10 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi.

Tatilciler, Ayvalık Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi ile girişimcilere ait 60 civarındaki irili ufaklı gezi tekneleriyle Maden, İncirli, Kara Ada, Güneş Adası, Çıplak Ada, Melina, Ortunç Koyu, Pınar adalarının koylarında denize girebilme fırsatı buldu.

Her yıl yaz sezonlarında günlük ortalama 3 ila 4 bin kişinin adalara götürülmesine karşın bu yıl sadece Kurban Bayramı'nın ikinci gününde 5 binin üzerinde tatilcinin adalar turuna katıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan girişimci Eşref Jale, 'Bu yıl 10 günlük Kurban Bayramı tatili turizmciler için adeta can simidi oldu. Bu bayram gezi teknelerimizdeki doluluk oranı ziyadesiyle çok fazla. Ayvalık çok kalabalık. İyi iş yaptık. Her şey çok güzel. İnşallah devamı gelir.' dedi.

Düzenledikleri turlarda öğle yemeği olarak balık verdiklerini kaydeden Jale, şunları söyledi:

'Bu yemeklerde sınır yok. Her misafirimiz doyasıya balık yiyebiliyor. Mevsim meyveleri ikram ediyoruz. Kişi başı 40 lira olan turlarımızda, 12 yaşındaki çocuklardan yarım bilet bedeli alıyoruz.'

Bayram öncesinde gezi turlarından hiç memnun olmadıklarını belirten Eşref Jale, “Bayram öncesinde talep çok kötüydü. Ama bu bayram bizim moralimizi yükseltti.” diye konuştu.

Ayvalık adaları Tabiat Parkı bünyesindeki 22 adaya yönelik geziler turizm sezonu süresince her gün saat 11.00 ila 18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Kaynak: AA