AK Partililer Bayramlaştı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Ak Parti ilçe teşkilatı bayramın ikinci günü partililerle bayramlaşma programında bir araya geldi.

AK Partililer Bayramlaştı
Parti binasında düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti İlçe Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine Partinin Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye meclis üyeleri, gençlik, kadın kolları, önceki dönem ilçe başkanları ve üyeler katıldı.

Bayramlaşmanın açılış konuşmasını yapan Ak Parti Ereğli ilçe başkanı Fatih Çakır, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu söylediği konuşmasında "Bizleri bu mübarek günde buluşturan Rabbimize hamd olsun. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Cenab-ı Hak tan niyaz ediyorum. Birlik ve beraberlik çok önemli. Dünyada birlik ve beraberliği bozulan bütün milletler şu anca zulüm altında. Bunlardan bir tanesi yanı başımızda Suriye, Irak, Mısır, Libya ve saydığınız sürece sayıları daha da artıyor. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Ufak tefek eksiklikler nedeniyle bu birlikteliğe kimsenin küsmeye hakkı yok. Adalet ve Kalkınma Partisi sadece bir siyasi parti değildir. Aynı zaman da bir davadır. Bu dava Dünyada adaletin ve kalkınmanın sağladığı bir davadır. ’Dünya beşten büyüktür’ diyen bir lider Recep Tayyip Erdoğan’ın davasıdır. Dünya beşten büyüktür diyebilmek bundan önce hiç bir hükümet başkanlarına nasip olmadı. Niye? Sömürü düzeni devam ediyordu. Bakın bir buçuk milyar Müslüman alemi var. Ama Arakan’da zulüm devam ediyor. Hıristiyan ve Yahudi’lerin olduğu bölgelerde kan ve göz yaşı yok. Ama hep Müslümanların olduğu yerde göz yaşı ve kan var" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ da bayramlaşmaya gelen AK Partililerin bayramlarını kutladı. Uysal, Bayramın birinci günü Ereğli’ de kaçan boğanın belediye tarafından yapılan hizmetleri çok iyi anlattığını söyledi.

Boğanın kaçması ile birlikte Atatürk anıtı başta olmak üzere tanıttığı çalışmaları anlatan Uysal " Sizlerinde bildiği gibi Ereğli Belediyesi olarak yaptığımız hizmetler çok güzel. Dün akşam bir video seyrettim. O video her şeyi açıklıyor. Bir kurbanlık hayvanımızın kaçmasını seyrettim. İnanın tüm hizmetleri anlattı. O Kurbanı kesen vatandaşımızdan Allah razı olsun. Gerçekten dün akşam o görüntüleri seyrederken dedim ki ben dedim hiç dedim anlatmama gerek yok. Kurbanlık kaçtı. Atatürk anıtı önündeki yaptığımız çalışmaları anlattı. Oradan Yaşlılar gençler evinin önüne kaçtı. Ondan sonra dedim ki alt yapı çalışmalarını anlatmam çok uzun sürer. Su hatlarının geçtiği, enerji hatlarının geçtiği doğalgazın geçtiği hattı anlattı. Bir türlü milletin göremediği bizler için son derece önemli olan 15 Temmuz gecesi darbenin seyrini değiştiren Milli kahramanımız Şehit Ömer Halis Demir bulvarını o kadar güzel anlattı ki, oraya diktiğimiz ağaçları, cadde düzenlemesini inanın çok güzel anlattı. İnanın Ben dedim ki sadece bu videoyu göstersek Ereğli Belediyesinin neler yaptığını anlatmak yetiyor. Bir de spor parklarına gitmemiş. Onun için biraz üzüldüm. Tabi ki bunlar güzel şeyler. Burada değerli basın mensupları da var. Basının yapmadığını bizim yapmadığımız, güzel hizmetleri bir kurbanlık hayvan herkesten güzel anlattı. Bunun da çekimini yapmışlar. Ondan dolayı da son derece mutluyum. Bizler çok güzel hizmetler yapıyoruz. Ama geçen basın mensubu arkadaşlarımızla konuştuk. Biz o kadar güzel hizmetler yağıyoruz. Ancak anlatamıyoruz. Karanlıkta hiç kimsenin görmediği yerde göz kırpmaya benziyor. Biz göz kırpıyoruz. Biz biliyoruz ama, karşımızda ki insanlar göz kırptığımızın farkında değil. Yaptığımız hizmetleri inşallah önümüzde ki günlerde sizlerle de detaylı olarak paylaşacağız" dedi.

Suriye ve Irak’a kucak açtıysak garip gurabaya da kucak açarız”

Bayramlaşmada son konuşmayı yapan Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Türkiye’nin zengin bir ülke olmadığını ancak gönlünün zengin olduğunu, Suriye ve Irak’lı vatandaşlara nasıl kucak açıldıysa garip ve gurabalara da kucak açmaya hazır olduklarını söyledi.

Çaturoğlu konuşmasında " Öncelikle Kurban bayramınızı tebrik ediyorum. Kurban bayramı Ereğli ve Zonguldak’ımız Ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. her bayram olduğu gibi bu bayramda maalesef yine buruk bir şekilde kurban bayramının içerisindeyiz. Çünkü henüz daha Suriye ve Irak’ta ki akan kanlar kurumadan bu seferde Arakan’ da ümmetin binlerce Müslüman sadece inançlarından dolayı katlediliyor, zulme uğruyor. Bakın burada çok önemli sorular var. Arakan’da ki Müslümanları devlet vatandaş olarak tanımıyor. Buradan dünyada ki demokrasi havarilerine duyurulur. Bizim ülkemizde etnik kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun herkesin vatandaşlık hüviyeti var. Arakan’ da ki Müslümanların sesini biz duyuyoruz arkadaşlar. 1,5 milyarlık İslam alemi var. Herkes gözlerini kapatmış. Belçika’da hayvan hakları savunucuları Kurban kesenlere karşı afişler asmışlar. Bizim burada maalesef insanların hayvan kadar değerinin olmadığını görüyoruz. Orada ki katliama hiç ses çıkarmayanlar başka filmler peşindeler. Bak yine ses Türkiye’den gitti. ne dedi Cumhurbaşkanımız ’Kapıları açın’ dedi.

’Ben bütün masrafları karşılayacağım’ dedi.

Bunlar paranın satın alamayacağı şeyler değerli arkadaşlar. Dünyada Türkiye’den zengin ülkeler mi yok. Çok fazla zenginliği olan ülkeler var. Bizim gönlümüz zengin. Biz nasıl Suriye ve Irak’lılara kucağımızı açmışsak, ekmeğimizi onlarla paylaşıyorsak, dünyanın bütün garip guraba insanlarına da bu şekilde yapmaya hazırız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır partililerle bayramlaştı.
Kaynak: İHA