AK Parti Sinop İl Başkanlığı Bayramlaşma Merasimi

AK Parti Sinop İl Başkanlığınca bayramlaşma merasimi yapıldı.

AK Parti Sinop İl Başkanlığı Bayramlaşma Merasimi
AK Parti Sinop İl Başkanlığınca bir düğün salonunda organize edilen bayramlaşma programına yoğun ilgi oldu. Programa İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

Bayramlaşma merasiminin ardından açıklamada bulunan AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, ”Her bir bayramın birçok anlamı var. Kurban Bayramı’nın da bir diğer önemi Allah’a yakın olmak. Bu bayramda da kestiğimiz kurbanların, ettiğimiz duaların bizleri Allah’a daha da yaklaştırmasını niyaz ediyorum. Bizim için kurbanın ikinci anlamı yardımlaşmadır, dayanışmadır. Biz bayrama böyle girerken, bayrama böyle giremeyen milyonlarca insan var. Kurbanın kanlarıyla temizleyeceğimiz yüreklerimiz öte yandan Arakan’daki Müslümanların kanlarıyla acıya, hüzne, kedere boğuldu. Kurban Bayramı’na İslam coğrafyası 800 bin Suriyeli yetimle girdi. Eğer dünya da neşenin, mutluluğun, huzurun tesis etmesini istiyorsak büyük Türkiye’yi inşa etmemiz lazım" dedi.

Programın misafiri olan ve katılımından dolayı memnuniyetini dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Böyle mübarek bir günde güzel bir vesileyle sizlerle beraber olabilmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Hepinizin bayramı mübarek olsun. Rabbim milletimize daha nice huzur içinde mutluluk içinde barış içinde kardeşlik içinde bayramları hep birlikte kutlamayı nasip etsin. Birliğimize beraberliğimize hayal getirmeden gücümüzü en üst seviyeye çıkararak bu memleketi yönetme sorumluluğunda herkese yardımcı olmak. Yapacağımız tek şey var; bu salonları daha kuvvetli dolduracağız, bu salonlarda daha çok kaynaşacağız, bu salonlarda birlik ve beraberliğimizden doğan gücü onlara yansıtacağız ki hep birlikte geleceklerimize daha umutla bakacağız" diye konuştu.

Katılımcılarla bayramlaştıktan sonra açıklama yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, ”Rabbim bizlere ailemizle, evlatlarımızda, komşularımızla, eş dost akrabalarımızla birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde, sağlık içerisinde bayramlarımızı yaşamayı ve nice bayramlara ermeyi nasip etsin. Bu bayramlarımızın; ülkemizin, milletimizin, İslam aleminin ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bütün Müslüman kardeşlerimizin böyle mübarek günde Rabbim yanında olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA