AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan Midyat'ta

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan mülteci kampını ziyaret ederek, kampta kalanlarla bayramlaştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan Midyat'ta
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan’a ziyaretinde AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Kaymakam Hüseyin Tekin eşlik etti. Çadırkentte Suriyeli, Iraklı ailelerle bayramlaşıp sohbet eden heyet, mültecilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Mültecilerin yaptığı el işi halıları inceleyen heyet adına Ravza Kavakçı Kan’a ülkesinden savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan bir Suriyeli, Türkiye’deki barışı, özgürlüğü simgeleyen bir fotoğraf hediye etti. Iraklı bir öğretmen ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmek üzere Ravza Kavakçı Kan’a bir fotoğraf teslim etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Kan, "Bugün bayramın ikinci günü ve biz Midyat çadırkentte kalanlarla bir aradayız. Burası örnek bir yer, çünkü burada Ezidi, Arap kardeşlerimiz aynı kampın çatısı altında beraber yaşıyorlar. Burası 4-5 senedir faaliyette. Çadırkentte bulunan kardeşlerimiz, misafirlerimiz ile bayramlaştık. Onlarla duygu dolu anlar yaşadık. Çok güzeldi. Burada bulunan herkes Türkiye’ye teşekkür ediyor. Tabi insanın vatanından ayrı olması çok farklı bir şey özellikle buradaki yavruların bir kısmı burada doğmuş burada büyüyorlar. Burada Ezidi, Arap, Kürt kardeşlerimiz yaşıyor onlara Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızın selamlarını getirdik. AK Parti İnsan Hakları Başkanı olarak bayram boyunca vatanından uzak kalan kardeşlerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz, terör şehitlerini, PKK’nın şehit ettiği kardeşlerimizi teşkilat olarak Türkiye genelinde ziyaretler yapacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan daha sonra Diyarbakır’a hareket etmek üzere çadırkentten ayrıldı.
Kaynak: İHA