Yemenli Çocuklar Bombalanırken Dünya Seyrediyor

İnsan Hakları İzleme Komitesi Husileri’n ayırım gözetmeden Taiz’de yerleşim bölgesine yaptığı bombardımanda üç çocuğun öldüğü ve 9 çocuğun da ağır yaralandığı kaydetti. Ölen çocukların ikisinin bombalama sırasında top oynadıkları belirtildi.

Aynı gün Cenevre’de yapılan İnsan Hakları Konseyi’nde Yemen savaşında insan hakları ihlallerini araştırmak üzere uluslararası bir soruşturma heyeti oluşturulup oluşturulmayacağı konusunun görüşüldüğüne dikkat çekildi.

İnsan hakları izleme komitesi Husi ve Salih güçlerinin, Taiz şehrinin nüfusunun yoğun bölgelerine defalarca bombalı saldırı yaparak aralarında çocukların da bulunduğu sivilleri öldürdüklerini belgelediğini açıkladı.

İzleme komitesi, mahalli aktivistlerin, çektikleri fotoğraf ve videolarla Taiz halkının yapılan saldırılarla çektikleri acıyı belgelediklerini söyledi.

İnsan Hakları İzleme Komitesinin raporunda Husilerin şehri bombalamasını merhametsiz olarak niteledi.

Son üç ayda Husi-Salih ve Suudi koalisyonu tarafından yapılan bombardımanlarda en az 33 çocuğun öldüğüne dikkat çekildi. İnsan hakları izleme komitesi bunların savaş suçu olduğuna dikkat çekerek tarafsız ve bağımsız bir izleme komitesinin oluşturulmasını istediğini belirtti.

İnsan hakları izleme komitesi Cenevre’de yapılan toplantıda, Husilerin döşediği mayınlar sebebiyle Taiz’de koyun otlatan 12 yaşındaki bir çocuk ve 6 çocuk annesi bir kadının ayaklarını kaybettiği hatırlatıldı. Hava saldırılarının bazı ailelerin tamamını yok ettiği gene de hava saldırılarının acımasızca sürdürüldüğü kaydedildi.
Kaynak: İHA