Yemen'deki Olaylar

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri, YemenSuudi Arabistan sınırında 'önemli operasyonlar' düzenledi.

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de operasyon yapan koalisyon güçleri, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırını Husilerden korumak için 'önemli operasyonlar' gerçekleştirildiğini duyurdu.

Koalisyon sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Suudi Arabistan'a ait Al-Arabia kanalında yayınlanan açıklamasında, 'Suudi Arabistan'ın Yemen sınırını güvende tutmak için Husilere yönelik önemli operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda Husiler önemli kayıplar verdi.' ifadesini kullandı.

Yemen ile Suudi Arabistan sınır şeridinde yapılan söz konusu operasyonlarda bazı Husi militanların esir alındığını söyleyen Maliki, ele geçirilenlerin sayısıyla ilgili bilgi paylaşmadı.

Öte yandan Husilere ait El-Mesire televizyonunda yayınlanan haberde, Yemen-Suudi Arabistan sınırında çatışmaların çıktığı, koalisyon güçleri safındaki Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan ve Suudi Arabistan'a ait güçlerin büyük zayiat verdiği iddia edildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. Husiler zaman zaman sınır hattındaki Suudi Arabistan mevzilerine saldırılar düzenliyor.
Kaynak: AA