UNAMI'den Kerbela'da 'Ulusal Uzlaşı' Toplantısı

UNAMI tarafından Irak'ın Kerbela şehrinde 'Ulusal Uzlaşı: Beklentiler ve Meydan Okumalar' temalı yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI) tarafından Irak'ın Kerbela şehrinde, 'Ulusal Uzlaşı: Beklentiler ve Meydan Okumalar' temalı yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

UNAMI'den yapılan yazılı açıklamada, tüm Irak'ta kapsamlı siyasi diyaloğu ve ulusal uzlaşıyı teşvik için gerçekleştirilen toplantıya, siyasi, dini liderler ile sivil toplum temsilcileri ile akademisyenlerin katıldığı bildirildi.

Açıklamada, Kerbela'daki toplantıda Irak genelinde ulusal uzlaşı için uygun bir ortam oluşturmak, farklı seçim bölgelerini temsil eden paydaşları ve etnik kökenleri bir araya getirip karşılıklı görüşleri çözüm için koordine etmenin amaçlandığı kaydedildi.

Hollanda ve Alman hükümetleri tarafından finanse edilen ''Ulusal Uzlaşı: Beklentiler ve Meydan Okumalar' temalı yuvarlak masa toplantılar, UNAMI tarafından Başbakanlık Ulusal Mutabakat Komisyonu ve Irak Al-Raifidain Diyalog Merkezi ile iş birliği içinde düzenleniyor.

Gelecek dört ay boyunca ülke çapında dokuz yerde daha yapılacağı duyurulan toplantıların, bundan sonra nerelerde gerçekleştirileceği konusunda bilgi verilmedi.

UNAMI'den 16 Haziran'da yapılan açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştirileceği duyurulan 'bağımsızlık referandumu'nda herhangi bir yardım ve denetlemede bulunulmayacağı kaydedilmişti.

Kaynak: AA