Uluslararası Arıcılık Kongresi, İstanbul'da Yapılacak

Kongreye, 29 Eylül4 Ekim arasında İstanbul Kongre Merkezi ev sahipliği yapacak Katılımcılar, Beykoz'daki örnek bir arı çiftliğini ziyaret ederek, doğal bitki örtüsü ve bal üretimi çalışmalarını yerinde inceleyecek.

45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi, 29 Eylül-4 Ekim arasında İstanbul'da yapılacak.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından düzenlenen kongre, 100 ülkeden bilim insanı, sektör temsilcileri ve bal üreticilerini buluşturacak.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek kongrede, apiterapi, arı üretimindeki son teknoloji, dünya genelinde bal arılarındaki azalmanın nedenleri ve arı hastalıkları gibi konular bilimsel çalışmalarla masaya yatırılacak.

Beykozlu arıcılar, yurt içi ve yurt dışından 15 bin ziyaretçi sayısına ulaşması beklenen kongrede, ilçenin marka değeri kestane balını ve özelliklerini tanıtacak.

Beykoz Belediyesi'nin ilçedeki arıcılığı geliştirmek, doğal ve kaliteli bal üretimini artırmak amacıyla her yıl düzenlediği '9.Geleneksel Beykoz Bal Festivali' de bu yıl kongre kapsamında kutlanacak. 'Bal Yeme', 'Bal Güzeli' ve 'En Lezzetli Bal Tatlısı' gibi renkli yarışmaların yapılacağı etkinlikte 'En Kaliteli Bal Ödülü' de sahiplerini bulacak.

Kongrenin Beykoz ayağında yer alan teknik tura katılacak bilim insanları ilçedeki örnek bir arı çiftliğini ziyaret ederek, doğal bitki örtüsü ve bal üretimi çalışmalarını yerinde inceleyecek. Bilim insanları daha sonra Bal Festivali'ne katılacak.
Kaynak: AA