Türkmen Milletvekilinden Kerkük'e Takviye Güç Talebi

Türkmen milletvekili Turan: 'Referandum konusu Kerkük'teki gerginliği artırdı' 'Merkezi Bağdat hükümetinden anayasal görevini yerine getirerek, Kerkük'teki güvenliği sağlamak için oraya takviye güç göndermesini istiyoruz'.

Kerkük Türkmen milletvekili Hasan Turan, kentteki Türkmenlerin can güvenliğini korumak için Bağdat yönetiminden takviye güç göndermesini istedi.

Turan, başkent Bağdat'ta mecliste yaptığı basın toplantısında, 'Referandum konusu Kerkük'teki gerginliği artırdı. Bunun en son örneği Türkmen Milliyetçi Hareketi'ne saldırı olmuştur.' dedi.

Türkmen milletvekili Turan, 'Merkezi Bağdat hükümetinin anayasal görevini yerine getirerek, Kerkük'teki güvenliği sağlamak için oraya takviye güç göndermesini istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Kerkük'teki tüm taraflar olaylara karşı aklı selimle davranıp yaratılmak istenen fitneyi önlemeli' diyen Turan, 'Bu da (fitne) ancak referandumun iptaliyle gerçekleşebilir.' diye konuştu.

Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi'ne de seslenen Turan, görevinden azledilen Vali Necmeddin Kerim yerine uzlaşıya dayalı yeni bir aday göstermeleri çağrısında bulundu.

Kaynak: AA