Kumluca'da 14 Bin 500 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Ziya Gökalp Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni düzenlendi.

Kumluca'da İlköğretim Haftası dolayısıyla Sultan Alpaslan İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine, Kaymakam Hakkı Uzun, AK Parti Antalya Milletevekili Atay Uslu, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, CHP İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, bu yıl Kumluca'da toplam 65 özel okul ve devlet okulunda bin 150 öğretmen ile 14 bin 500 öğrenciye eğitim öğretim vereceklerini söyledi.

Girgin, 'Kadrolu öğretmeni olmayan derslere ek ders ücreti karşılığı öğretmenler görevlendirerek tüm branşlar ve derslerde öğretmen eksiği olmaksızın eğitim yılımıza tam olarak başladık. Ortaokul ve orta öğretim düzeyindeki okullarımıza başka il ve ilçelerden gelen ve kalma yeri problemi olan toplam bin 76 öğrencimizin barınma ihtiyacını da devlet yurt ve pansiyonlarımızda gideriyoruz. İnşallah sorunsuz bir eğitim, öğretim yılı geçiririz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler ve şarkılar okundu, halk oyunları gösterileri sergilendi.

Programın sonunda protokol üyeleri, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: AA