'Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili' Sergisi Açıldı

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: 'Bir destanı tek bir yönüyle anlatmak mümkün değil. O yüzden farklı yönleriyle 15 Temmuz'u anlatmak istedik. Aslında bu sergiyi millet hazırladı. Milletin sesini, meydanlarda söylediklerini bizler sadece toparladık. Arkanızda görmüş olduğunuz pankartlar, afişler, dövizler, tamamen milletimizin 15 Temmuz gecesinden itibaren duygularının, hissiyatının, düşüncesinin, o elindeki mevcut imkanlarla birlikte, o sesi duyurmak için kullandığı yöntemlerle hazırlandı. Biz de onları toparladık. Bu önemli bir arşiv.'

15 Temmuz darbe girişimini anlatan çeşitli afiş, döviz ve pankartlar ile şehit fotoğraflarının yer aldığı 'Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili' sergisi açıldı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Taksim Metro Kültür A.Ş. Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergide yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u her platformda, her zaman ve her yerde anmanın anlamlı olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un bir destan olduğunu anlatan Karaaslan, 'Bir destanı tek bir yönüyle anlatmak mümkün değil. O yüzden farklı yönleriyle 15 Temmuz'u anlatmak istedik. Aslında bu sergiyi millet hazırladı. Milletin sesini, meydanlarda söylediklerini bizler sadece toparladık. Arkanızda görmüş olduğunuz pankartlar, afişler, dövizler, tamamen milletimizin 15 Temmuz gecesinden itibaren duygularının, hissiyatının, düşüncesinin, o elindeki mevcut imkanlarla birlikte, o sesi duyurmak için kullandığı yöntemlerle hazırlandı. Biz de onları toparladık. Bu önemli bir arşiv.' diye konuştu.

- 'Unutmadık, unutmayacağız'

15 Temmuz'u gelecek nesillere iletmek gibi bir sorumluluklarının olduğuna işaret eden Karaaslan, şunları kaydetti:

'15 Temmuz bir yönüyle şer, bir yönüyle içinde hayırlar keşfettiğimiz bir gece. 15 Temmuz bir tarafıyla çok karanlık ama bir bir tarafıyla da aydınlığa kavuştuğumuz bir gece. Dolayısıyla 15 Temmuz'u tek bir yönüyle anlatmak mümkün değil. Bir tarafta hain bir çete, bir terör örgütü bir tarafta da canından vazgeçen, bu toprakları bize vatan yapan, vatan kalması için mücadele eden, 2016'da karşımıza çıkan kahramanlar var.'

Bütün şehitleri aziz hatıraları karşısında bir kez daha rahmetle andıklarını anlatan Karaaslan, Gaziler Haftası'nda serginin açılışını yapmanın kendileri için de daha anlamlı olduğunu dile getirdi.

Serginin 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıldığını anımsatan Karaaslan, 'Bu sergi İstanbul'da olmazsa, olmazdı. Çünkü Türkiye'nin dört bir yerinde yaşandığı gibi İstanbul'da, Ankara'da özellikle hakikaten çok canlarımızı verdik, değerlerimizi kaybettik. Çok büyük bir mücadele verildi. Unutmadık, unutmayacağız. Aziz hatıralarını hep yaşatacağız.' ifadelerini kullandı.

- 'Bir kahramanlık destanıydı'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gerçekten yürekleri dağlayan, acıları hiçbir zaman dinmeyecek bir tablonun sergisinde olduklarını belirtti.

Topbaş, 'Türkiye'de insanlık tarihinde benzerine rastlanmayacak bir olay yaşandı. Bu bir kahramanlık destanıydı.' dedi.

Milletimizin milli iradeye nasıl sahip çıkılacağını gösterdiğini vurgulayan Topbaş, 'Malazgirt'ten Çanakkale'ye, 15 Temmuz'a kadar tüm şehitleri rahmetle anıyoruz. Hep yüreklerimizde taşıyacak, hayırla yad edeceğiz. Gazilere şifalar diliyoruz.' şeklinde konuştu.

- 'Unutulmaması gereken günler, geceler vardır'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de çok anlamlı bir serginin açılışında olmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.

15 Temmuz'da büyük bir ihanetin görüldüğünü kaydeden Temurci, '15 temmuz bizim için çok önemli bir geceydi. Milletlerin tarihinde unutulmaması gereken günler, geceler vardır. 15 Temmuz gerçekten bu milletin gönlünde böyle bir gün. Buradaki sergiye baktığımızda bu milletin kahramanlığını, direnişini, ayağa kalkışını ve 'ben de varım' deyişinin adı 15 Temmuz.' diye konuştu.Serginin açılışına AK Parti İstanbul milletvekilleri Tülay Kaynarca, İsmet Uçma, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen sergi, 16 Ekim'e kadar gezilebilecek.
Kaynak: AA