İzmir'de Kaldırımdaki Köpeğe Tekme Atılması

İzmir'in Aliağa ilçesinde bir grup hayvansever, kaldırımda yattığı sırada N.Y. tarafından tekmelenen 'Mia' isimli köpek için yürüyüş düzenledi.

Remzican Akansu, köpeği Mia ve hayvanseverler, Fatih Caddesi'nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşe katılarak, hayvanlara yapılan şiddet olayları ile ilgili sloganlar attı.

İzmir Valiliği Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kübra Kütükoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına yaptığı basın açıklamasında, hayvanlarla beraber yaşanması gerektiğini, dünyada hayvan, insan ve doğanın bir bütün olduğunu belirtti.

Kütükoğlu, 'Lütfen çocuklarınızı merhametli, vicdanlı ve her canlının yaşam hakkına saygı duyan bireyler olarak yetiştirip topluma kazandırın.' dedi.

Mia'nın sahibi Akansu da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve gereğinin yapılacağına inandığını kaydetti.

- Olay

Aliağa ilçesinde yaşayan Remzican Akansu, sosyal medya hesabından paylaştığı güvenlik kamerası görüntüleriyle 'Mia' ismini verdiği köpeğinin bir kişi tarafından tekmeli saldırıya uğramasının ardından kaybolduğunu belirterek yardım istemiş, köpeğinin bulunmasının ardından polis, tekme atan kişinin yakalanması için çalışma başlatmıştı.

Görüntülerde, karşıdan gelen bir kişinin köpeğe yaklaşarak tekme attığı, başına darbe alan köpeğin kaçtığı, tekme atan kişinin de kamera açısından çıktığı yer almıştı.

Ekiplerin çalışması sonucu köpeğe tekme atan kişinin N.Y. olduğu belirlenmiş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA