GÜNDEM / 19 Eylül 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- BM 72. Genel Kurulu başlıyor

- Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu görüşmeleri, 120'den fazla devlet ya da hükümet başkanının katılımıyla başlayacak.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul Salonu'nda, BM 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Açılışı'nda yer alacak, Genel Kurul'a hitap edecek.

- BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde heyet başkanları onuruna düzenlenecek öğle yemeğine katılacak Erdoğan, İİT Rohingya Temas Grubu Toplantısı'na iştirak edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu I. Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini'nin ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyon ile ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin ev sahipliğinde heyet başkanları ve eşleri onuruna verilecek resepsiyona eşi Emine Erdoğan ile katılacak.

- ABD Başkanı Donald Trump ve diğer ülkelerin devlet ve hükümet başkanları BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum Ahlatcı Metal Rafinerisini ziyaret edecek, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacak.

(Çorum/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak.

(Yozgat/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 19 Eylül Gaziler Günü

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenecek programa katılacak.

- Kaya, Kore Gazisi İsmail Üstel ile 15 Temmuz ve terörle mücadele gazilerini ziyaret edecek.

(Ankara/14.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, JW Marriott Hotel'de düzenlenecek Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hilton Hotel'de, Afrika büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya gelecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ahilik Haftası kutlamalarına katılacak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Şuhut Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Şuhut Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret edecek.

(Afyonkarahisar/12.00-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bakanlıkta Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim el-Hireyci'yi kabul edecek, Hilton Garden Inn'deki 3. Halk Sağlığı Günleri 2017 Sempozyumu'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, temel atma ve açılış törenlerine katılacak.

(Osmaniye/10.15-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Esnaf Odaları Birliği Ahilik Haftası kutlama törenine, Divan Oteli'nde Gaziler Anma Günü Programı'na katılacak, çeşitli incelemelerde bulunacak, Hilton Oteli'nde Ticaret Borsası kuruluş yıl dönümü etkinliğine iştirak edecek.

(İçel/10.30-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2017 yılı girişimlerde bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 11 ay ve 10 yıl vadeli iki ihale düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki referandum tartışmaları ve yansımaları takip ediliyor.

(Erbil)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı'nı ziyaret edecek, 30. Ahilik Kutlamaları'na katılacak.

(Kırşehir/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. turu, oynanacak 15 maçla başlayacak.

ÖZEL HABER

1- 'Büyümeyi sürekli ve kalıcı hale getirmek istiyoruz'

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- 'İlk çeyrekte yüzde 5,2, ikinci çeyrekte de yüzde 5,1 büyüdük. Üçüncü çeyrekte yüzde 7 ve üzeri, yıl sonunda da yüzde 5'in üzerinde büyüme bekliyoruz. Bu büyümeleri sürekli ve kalıcı hale getirmek istiyoruz'

- 'İşsizlik rakamlarını tek haneli rakamlara veya daha aşağı seviyelere çekmek, insanımıza iş, aş bulmak zorundayız'

- 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin meyvelerini aldık ve bu yılı istihdam anlamında biraz daha iyi geçirmiş olduk. Ancak bunu kalıcı hale getirmemiz lazım. Bu da ekonomiyi büyütmekle, üretimi, hizmet sektörünü büyütmekle olur. Biz de bu yönde çaba sarf ediyoruz'

- 'Türkiye ekonomisini psikolojik anlamda çökertmeye çalışanlar yeni bir taktik uyguluyor, uydurma raporlarla. 'Acaba mı, Türkiye şaka mı yapıyor?' diyorlar. Evet, Türkiye sizi şaşırtmaya devam ediyor, etmeye de devam edecek'

(Volkan Kaşik/Malatya)

2- Elektronik ticarete özel ekiplerle 'gece-gündüz' takip

- Maliye Bakanı Naci Ağbal:

- '200 kişilik özel bir birim kuruyoruz. İnternet ortamında yapılan bütün ticareti anlık takip edeceğiz, gece gündüz ekrandan izleyeceğiz'

- 'Her sektör için ayrı çalışma masaları kuracağız, bunlar sektörlerle ilgili özel risk analizleri yapacak. Elektronik ticaret yürüten herkesi kayıtlı olmaya davet ediyorum, yoksa bunun artık kaçarı yok'

- '(Günübirlik araç ve konut kiralamaları) İlk denetimleri haziran ve temmuz aylarında yaptık. 4 bin 275 vatandaşın denetiminde, bin 46'sının vergi mükellefiyeti olmadığını tespit ettik. Yaklaşık 3 milyon lira vergi ve ceza kestik'

(Zeynep Akyıl/Ankara)3- Piyasaların gözü Fed'de

- ING Group Uluslararası Başekonomisti James Knightley:

- 'Aralık ayında faiz artırımı söz konusu olabilir'

- 'Aralık ayında gerçekleşebilecek olası bir faiz artırımı için ekonomik verilerin değil, siyaset risk oluşturuyor'

- RBC Ekonomik Araştırmalar Yardımcı Başekonomisti Paul Ferley:

- 'Bu haftaki toplantıda bilanço küçültmenin ekim ayında başlanacağı bildirilecek'

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA