Gençlik Meclisleri Arakan İçin Toplanacak

TBB Gençlik Meclisi, Arakan ile ilgili süreci konuşmak üzere, Asya ülkelerindeki gençlik örgütü temsilcileriyle ekim ayının ilk haftası Malezya'da bir araya gelecek.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Gençlik Meclisi, Arakan ile ilgili süreci konuşmak üzere, Asya ülkelerinde bulunan gençlik örgütü temsilcileriyle Malezya'da bir araya gelecek.

TBB Gençlik Meclisi'nden yapılan açıklamaya göre, ekim ayının ilk haftası TBB Gençlik Meclisi üyeleri Asya ülkelerinde bulunan gençlik örgütü temsilcileriyle Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenecek toplantıda bir araya gelerek Arakan ile ilgili süreçte yapılması ve atılması gereken adımları ele alacak.

TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, konuyla ilgili Uluslararası Gençlik temsilcilerine süreci anlatan bir mektup kaleme alırken, ülkelerin gençlik konseyi başkanlarıyla da telefonla görüştü.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İnsanlığın ortak değerlerini temsil eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, ne yazık ki işlenen bu ve benzeri insanlık suçlarıyla ayaklar altına alınmaktadır. Hiç şüphesiz bu konuda dünya genelindeki legal gençlik örgütlerine büyük görev düşmektedir. Biz, İstanbullu gençler olarak, evrensel prensipler gereği her insanın içinde yaşayacağı bir ev, çıplaklığını örtecek bir giysi ve bir parça ekmek ile bir testi su sahibi olma hakkına doğuştan sahip olduğuna inanıyoruz. Böyle bir dünyayı inşa etme görevi de hiç şüphesiz gelecekte ulusal ve uluslararası alanda çeşitli kademelerde görev alacak olan gençlere düşmektedir. Bu düşüncelerden hareketle, BM ile üst düzey ortak çalışmalar yürüten, İstanbul merkezli akredite bir gençlik kuruluşunun başkanı olarak, dünya genelinde faaliyet yürüten tüm legal gençlik örgütlerine evrensel prensipler doğrultusunda ortak bir strateji geliştirilmesi ve Arakan'da meydana gelen insani krize planlı bir müdahalede bulunulması için çağrıda bulunuyoruz.'

Kaynak: AA