Çin'den Kuşak Ve Yol Medya İş Birliği Forumu

Dünya genelinde 126 ülkeden 265 medya temsilcisinin katıldığı uluslararası medya forumuna Türkiye’den Anadolu Ajansı iştirak ediyor Küresel koordinasyon, girişimciler ve hükümetlerin rolü, akıllı üretim, sağlık endüstrisi, dijital ekonomi ile kültür ve turizm sektörleri forumda öne çıkan konuları oluşturuyor.

Çin’in ev sahipliğinde Kuşak ve Yol Medya İş birliği Forumu düzenlendi.

Ülkenin kuzeybatısındaki Gansu eyaletinin Dunhuang kentinde düzenlenen ve 126 ülkeden 265 medya temsilcisinin katıldığı uluslararası medya forumuna Türkiye’den Anadolu Ajansı iştirak ediyor.

Medyanın Kuşak ve Yol inisiyatifi üzerindeki olumlu rolünü artırmayı amaçlayan forum, Çin’in ana akım medya organlarından 'Halkın Günlüğü' gazetesinin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Küresel koordinasyon, girişimciler ve hükümetlerin rolü, akıllı üretim, sağlık endüstrisi, dijital ekonomi ile kültür ve turizm sektörleri, forumda ele alınan başlıca konular arasında yerini aldı.

Forum çerçevesinde yapılan konferanslarda Çin ve dünya basınından önemli temsilciler çeşitli konularda konuşma yaptı. Forum kapsamında, 'düşünce kuruluşları seminerleri, diyalog toplantıları, medya turları' gibi etkinlikler de gerçekleştirildi.

Ayrıca forumun düzenlediği süre içerisinde katılımcılar, Gansu eyaletinde bulunan, Ciayüguen Çin Seddi Müzesi, İpek Yolu Kültür Fuarı, Zongcay Kasabası Modern Tarım Sergi Alanı, Gobi Modern Tarım Endüstriyel Parkı gibi tematik alanları görme imkanı bulacak.

Tarihi İpek Yolu güzergahındaki eski bir kent olarak bilinen Dunhuang aynı zamanda doğu ile batı arasında irtibatı sağlayan önemli bir bağlantı noktası olarak biliniyor.

Çin'den Kuşak ve Yol Medya İş birliği Forumu bugün sona erecek.

Çin’in 2014’ten bu yana her yıl düzenlediği foruma geçen yıl, 101 ülkeden 212 medya temsilcisi katılmıştı.

Kaynak: AA