Altınoluk Limanı Genişeltilecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğü tarafından zemin dolgu çalışmaları yapılan ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından da sahil projesi gerçekleşen Altınoluk Limanı'nın daha kullanılabilir ve elverişli hale getirilmesi için genişletme çalışmalarına başlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürü Fuat Canal ve Şube Müdürü Muhtesin Sevinç, limanda incelemelerde bulundu.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğünün sahil tahkimatından sonra gerekli düzenlemeyi yaptıklarını söyledi.

Ahşap zeminler, şezlonglar, şemsiyeler ve modern kordonuyla güzel bir çalışma meydana çıktığını belirten Uğur, şunları kaydetti:

'Limanı daha kullanılabilir ve elverişli bir hale getirmek istiyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürümüz ve yetkililer ile saha incelemelerimizi yaptık. İnşallah mevcut kıyıya dik, 90 metre uzunluğundaki tahkimat, 30 derecelik bir açı ile 60 metre daha uzayacak. Tamamen lodoslara, fırtınalara, dalgalara kapalı bir hale getirilecek. Bu sayede de limanın hacmi büyüyecek. Daha fazla tekne yanaşabilecek. Lodostan, mevcut balıkçı barınağımızdaki kayıklar da artık etkilenmeyecek. Altınoluk, daha yaşanabilir hale geliyor. Yapılan işleri inceleyip görüşmeler yaptık.'

Kaynak: AA