Adana'ya 'LEED Gold' Sertifikalı Spor Salonu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü:'Yapımını tamamladığımız ASKİ Atatürk Spor Salonu, Türkiye'nin ilk 'LEED Gold' sertifikasına sahip, enerji ve çevre dostu bir salon olmakla beraber FIFA standartlarına uygundur'.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji ve çevre dostu olarak inşa edilen 'LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold' sertifikasına sahip ASKİ Atatürk Spor Salonu'nun 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yurt Mahallesi'nde inşa edilen ASKİ Atatürk Spor Salonu'nun tanıtımında yaptığı konuşmada, Adana'ya güzel bir tesis kazandırmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edilen salonda soyunma odaları, masaj odası, idari ofisler ve kafetaryaların bulunduğuna, engellilerin sorunsuz şekilde tribünlerde yer alması için de gerekli düzenlemelerin yapıldığına dikkati çeken Sözlü, şöyle devam etti:

'Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yapımını tamamladığımız ASKİ Atatürk Spor Salonu, Türkiye'nin ilk 'LEED Gold' sertifikasına sahip, enerji ve çevre dostu bir salon olmakla beraber FIFA standartlarına uygundur. 2 bin 500 seyirci kapasitesine sahiptir. 10 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip şekilde projelendirilmiştir ve 18,5 milyon liralık yatırımla, 19 aylık çalışmayla Adana ve Türk sporunun hizmetine açılmaya hazır durumdadır. Sosyal, çevreci kapsamlı, çağdaş bir spor tesisi olarak öne çıkan salonumuz, iç ve dış mekan özelliklerine sahiptir. Spor salonunun tasarımında güneş ışığının da en verimli şekilde değerlendirilmesine dikkat edilmiştir. Güneş panelleri kullanılarak tesise kendi enerjisini üretme altyapısı kazandırılmıştır. Bu ünitede elektrikli otomobiller için şarj istasyonu da vardır.'

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman için önceliklerinin kentin yapısını ve dokusunu koruyarak hizmet üretmek olduğunu vurgulayan Sözlü, salonu inşa ederken de bunlara dikkat ettiklerini anlattı.

Salonu 29 Ekim'de açmayı planladıklarını ifade eden Sözlü, tesisin herkesin kullanımına açık olduğunu belirtti.

Tanıtımın ardından başkan Sözlü, ASKİ Sporlu oyuncularla birlikte basket topuyla potaya atış yaptı, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA