Tunceli-Erzincan Karayolu Öncelikli Yol Kapsamına Alındı

Vali ve Belediye Başkan Vekili Sonel: 'Yıllardır çözülmeyen yol çözüme kavuştu, öncelikli yol kapsamına alındı'.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Tunceli-Erzincan karayolunun yapımına ilişkin, 'Yıllardır çözülmeyen yol çözüme kavuştu, öncelikli yol kapsamına alındı.' dedi.

Sonel, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, görev yaptığı yerlerde sürekli esnafın yanında olmaya çalıştığını söyledi. Sonel, insanların yaptıkları işi severek yapmasının ve güler yüzlü olmasının da başarıyı beraberinde getireceğini belirtti.

Temmuz ayı sonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kente geldiğini, Pülümür yolunun yapımıyla ilgili talepte bulunduklarını anımsatan Sonel, şöyle devam etti:

'Yıllardır çözülmeyen yol çözüme kavuştu, öncelikli yol kapsamına alındı. Hatta biz 27 kilometresini ilk etapta talep etmiştik, hepsi yapılacak. Nazimiye yolu, Çemişgezek, Hozat güzergahımız yapılacak. Bu yollar yapıldığı takdirde Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Malatya öyle devam edecek. Bunlar tabii heyecan verici şeyler. Bu manada bize destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve kabinenin tüm bakanlarına Tunceli halkı olarak şükranlarımızı sunuyoruz.'

Sonel, Tunceli-Erzincan karayolunun 2018 yılının mayıs haziran aylarında temelinin atılacağını kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Tunceli ziyareti sırasında da planlanan hidroelektrik santralinin (HES) Munzur üzerine kurulmaması ile ilgili talepte bulunduklarını kaydeden Sonel, 'Bu konuda büyük bir gelişme var inşallah. İnanç merkezi, Türkiye'nin en temiz suyu Munzur bizim için çok önemli. Biz 'Munzur üzerinde yapılmasın, gelin diyoruz Ali Boğazı üzerinde yapalım' o konuda sıkıntı yok. Munzur bizim için çok önemli.' ifadelerine yer verdi.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Sonel, 'Biz artık Tunceli'yi eğitimi, güzellikleriyle analım diyoruz. Dağdaki terörü de zaten biz güvenlik güçlerimizle, kahramanlarla gerekeni yapıyoruz. Onlara orada gerekeni yapacağız ama halkımızla iç içe, yan yana, bir olarak birlik ve beraberlik içerisinde çocuğuyla büyüğüyle, yaşlısıyla genciyle kadanıyla erkeğiyle artık hem bir valiniz hem bir kardeşiniz olarak bu işleri beraber yürüteceğiz. Bu şevk ve heyecanı hep beraber yaşayacağız.' dedi.

Vali Sonel, yılın ahisi seçilen Rabiya Polat'a hediyesini takdim etti.

Törende katılımcılara pilav ve kavurma ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA