TİKA'dan Moğolistan'a Mobil Ofis Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'da, bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla Ulanbator Mesleki Denetim Müdürlüğüne mobil ofis desteğinde bulundu.

TİKA'dan Moğolistan'a Mobil Ofis Desteği
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Moğolistan'ın sağlık, eğitim, sosyal ve ekonomik sorunlarına çözüm odaklı proje ve faaliyetler yürüten TİKA, ülkenin kırsal bölgelerinde karşılaşılan bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadeleye de katkı sundu.

TİKA, bu proje kapsamında Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'a gelen hayvan, bitki ve bunlara bağlı üretilen ürünlerin denetimi ve karantinaya alınması gibi işlemleri yapan çalışanlara mobil ofis desteği verdi.

Mobil ofisler, Ulanbator Bağımsızlık Meydanı'nda düzenlenen törenle Ulanbator Mesleki Denetim Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Törene, Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçisi Ahmet Yazal, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Veysel Çiftci, Moğolistan Mesleki Denetim Genel Müdürü ve Baş Denetçi N. Tsagaankhuu ile çok sayıda bürokrat katıldı.

Burada konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Er, Türkiye ile Moğolistan arasındaki tarihi ve kültürel bağdan dolayı Moğolistan'da kendini evinde gibi hissettiğini söyledi.

Er, TİKA'nın 22 yıldır Moğolistan'ın çeşitli sektörlerine yönelik projeler gerçekleştirdiğini ve bu projelerin sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Moğolistan Mesleki Denetim Müdürü Tsagaankhuu de devlet olarak ekonomik açıdan zor günler yaşarken temin edilen mobil ofislerin ihtiyacı tam karşıladığını ifade ederek, proje için tüm yetkililere teşekkürlerini sundu.

Kaynak: AA