'Terörün Panzehiri Eğitimdir'

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Aslan: 'Cahilliğin panzehiri nasıl eğitimse terörün panzehiri de eğitimdir. Eğitimin olduğu yerde ne uyuşturucu bağımlısı olur ne de terör olur' 'Terör saldırıları sonucu hasar gören okullarımızın tadilatı ivedilikle yapılarak eğitim ve öğretime hazırlandı. Bugün itibarıyla terör mağduriyetinden dolayı eğitim ve öğretimden mahrum kalan bir öğrencimiz dahi yok'

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, 'Cahilliğin panzehiri nasıl eğitimse terörün panzehiri de eğitimdir. Eğitimin olduğu yerde ne uyuşturucu bağımlısı olur ne de terör olur.' dedi.

Aslan, 478 bin öğrencinin, 20 bin öğretmen ile 14 bin derslikte eğitim öğretim göreceği Diyarbakır'da alınan önlemlerle ilgili AA muhabirine açıklama yaptı.

2017-2018 eğitim öğretim döneminde öğretmensiz hiçbir sınıfın olmayacağını dile getiren Aslan, kente atanan bin 70 sözleşmeli öğretmenin yaşanan açığı büyük ölçüde kapattığını kaydetti.

Aslan, eğitimde 'Sevginizi veremediğiniz öğrenciye ilginizi asla veremezsiniz' sloganıyla hareket ettiklerini ifade ederek, çocuklara önce güzel insan olmayı, sevgiyi ve hoşgörüyü öğreteceklerini aktardı.

Diyarbakır'ın eğitimde kalite ve başarıyla anılması gerektiğini vurgulayan Aslan, eğitimcilerin Diyarbakır'ı daha güzel bir hale getireceğini söyledi.

Aslan, 'Cahilliğin panzehiri nasıl eğitimse terörün panzehiri de eğitimdir. Eğitimin olduğu yerde ne uyuşturucu bağımlısı olur ne de terör olur. Ondan dolayı biz eğitimcilere ve idarecilere çok büyük görevler düşmektedir.' diye konuştu.

- Terörün tahrip ettiği okullar onarıldı

Aslan, merkez Sur ile Silvan ilçelerinde teröristlerin saldırıları nedeniyle zarar gören okulların onarımının yapıldığına işaret ederek, bu kapsamda Diyarbakır'da terör saldırılarından dolayı yaklaşık 43 okulun hasar gördüğünü kaydetti.

'Terör saldırıları sonucu hasar gören okullarımız, tadilatı ivedilikle yapılarak eğitim ve öğretime hazırlandı. Bugün itibariyle terör mağduriyetinden dolayı eğitim ve öğretimden mahrum kalan bir öğrencimiz dahi yok. O dönemde de zarar gören okullarımızdaki öğrenciler telafi eğitim verilerek mağdur edilmedi. Akabinde okullarımızın çok hızlı bir şekilde onarımı ve tadilatı yapılarak öğrencilerimiz kendi okullarına sevk edildiler.' diyen Aslan, terör saldırılarından dolayı bazı okulların ise tamamen yıkıldığını belirtti.

- Öğrenci servisleriyle ilgili önlemler

Aslan, öğrenci servisleriyle ilgili bu yıl ciddi önlemlerin alınacağını ifade ederek, öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğunu, bu kapsamda servis şoförleriyle ilgili tek bir şikayet dahi almak istemediklerini vurguladı.

Servis şoförlerinin Genel Bilgi Taraması'ndan (GBT) geçirildiğine dikkati çeken Aslan, okul idaresinin servisle okula gelen öğrenci sayısı ile servis şoförlerinin kimlik bilgilerini çok sıkı denetleyeceğini aktardı.

Aslan, öğrencilerin güneş doğduktan sonra servise binip okula gideceğini, karanlık çökmeden de evine döneceğini bildirdi.

Çocukların teröre ve uyuşturucuya bulaşmaması konusunda toplumun her kesimine büyük görev düştüğünü kaydeden Aslan, şunları kaydetti:

'En büyük sorumluluk biz eğitimcilere düşüyor. Öğretmenlerimiz dersine girdiği her bir öğrenciyi birebir takip etmekle sorumlu. 2 bini aşkın rehber öğretmenimize bağımlılık konusunda eğitim verdik. Bu öğretmenlerimiz okullarda bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi faktör oluşturuyor. Bu eğitimi alan öğretmenlerimiz aynı zamanda bu bilgilerini öğrencilere de aktarmaktadır.'

Kaynak: AA