Sultangazi'de 110 Bin Öğrenciye Ücretsiz Defter

Sultangazi Belediyesi, 'Kitaplar devletten defterler belediyeden' projesi kapsamında, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde ilçedeki 110 bin öğrenciye ücretsiz 650 bin defter dağıttı.



Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu'ndaki defter dağıtım töreninde, öğrencilere satranç takımı da hediye edildi.

Törende konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, öğrencilerin eğitimine öncelikli önem verdiğini belirterek, 2017-2018 eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Çocukların okulun ilk gününde büyük bir heyecan yaşadıklarını dile getiren Altunay, ''Çocuklar okullarıyla, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla buluştular. İnşallah başarı dolu bir yıl olur. Onların bu mutlu gününde arzumuz, ilk gün sıraya oturduklarında kitaplarını ve defterlerini masada bulmalarıydı. Çok şükür bugün onların dağıtım törenini yapıyoruz. Tabii okullarla ilgili bu defter sayımız da küçümsenmeyecek bir rakam. Sultangazi büyük bir ilçe. Anaokulundan lise sona kadar olan 110 bin öğrencimiz var. Dolayısıyla 650 binden fazla defter dağıttık. Onun mutluluğunu yaşıyoruz.'' diye konuştu. Çocukların güzel bir ortamda eğitim almaları için çaba sarf ettiklerini aktaran Altunay, 'Okullar hayat olsun' projesi adı altında okulların boya, peyzaj düzenlemeleri, asfalt ve betonarme gibi çalışmalarını yerine getirdiklerini anlattı.

Kaynak: AA