'Scarabeo 9' Boğaz Geçişini Tamamladı

Bahama bayraklı 115 metre boyunda ve 75 metre yüksekliğindeki platformun İstanbul Boğazı'ndan geçişi tamamlandı Platformun seyri sırasında tek yönlü olarak transit gemi trafiğine kapatılan Boğaz geçişleri de saat 15.00 sularında yeniden başladı

İspanya'dan Romanya'ya giden Bahama bayraklı dev petrol arama platformu 'Scarabeo 9'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi tamamlandı.

AA muhabirinin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Romanya'nın Constanta Limanı'na gitmek üzere İspanya'nın Las Palmas Limanı'ndan yola çıkan, 115 metre boyunda ve 75 metre yüksekliğindeki petrol arama platformu, saat 08.45'te boğaza giriş yaptı.

Platform, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün altından geçerken ağırlığı artırılarak batırıldı ve geçişi bu şekilde sağlandı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-3', 'Kurtarma-7', 'Kurtarma-8', 'Kız Kulesi' römorkörleri, acil müdahale gemisi Nene Hatun ve 'Kıyem-6' botunun refakat ettiği platformun geçişinin tamamlanmasının ardından İstanbul'da boğaz trafiği normale döndü.

36 bin 863 groston ağırlığındaki 'Scarabeo 9' adlı petrol arama platformunun seyri sırasında tek yönlü olarak transit gemi trafiğine kapatılan boğaz geçişleri de saat 15.00 sularında yeniden başladı.
Kaynak: AA